1.

A gyerek

A legelső pillantásra is úgy tűnik, hogy enyhén narcisztikus első alanyunk. Mondjuk, a másodikra is. Mintha lennének gyerekei, de lehet, hogy a lábjegyzetben a szomszéd kölkeire gondol, akiket le akar fizetni a „valamivel ” (talán cukorka?), mégpedig azért, hogy ne hangoskodjanak. Hedonista, az is tisztán látszik (a hedonizmust nem ildomos összekeverni az alkoholistával), szeret esténként bekuckózva borozgatni, és mellé ropogtatni valamit. Az pedig feltétlenül gasztronómiai érzékenységre vall, hogy mindezt nem chips társaságában teszi, hanem inkább készít egy kéksajtos mártogatóst zellerrel. Gyermeki énje i ki-ki bukik a sorok közül. Ő az a típus, aki napocskát és fát rajzol a „nem” rubrikába, amikor megkérdezik tőle, hogy infantilisnek tartja-e magát. Egyértelműen nem az. Inkább csak sikerült megtartania felnőttként is – ebben a cudar világban – a gyermeki énjét. Szereti őt az Isten.

2.

Az egyensúlyra törekvő

Második alanyunk zöld színnel kanyarított olyan betűket, amilyeneket egy kalligráfus is megirigyelhetne. Ebből aztán az következik, hogy szépérzéke igen magasan fejlett. Egészségesen él, nem pakolja tele a kosarát hóbelevancokkal, inkább az a fajta, aki próbál odafigyelni a minőségi alapanyagokra, és különleges ételekkel sem átall kísérletezni a konyhában. Szeretheti a mexikói konyhát, de legalább ugyanannyira szereti a rendet és a tisztaságot is maga körül, mondjuk, ez lehet, hogy csak a kutya miatt van, akit még a házba is beenged. Fontos számára az egyén tisztasága, de nem veti meg a szórakozást sem. Igazi aranyközéputas ember, aki maximálisan képes helytállni a konyhában, a háztartásban, de még a lazulásban is. Egymás után, tűpontos sorrendben.

3.

A piperkőc

Ez az alany vagy egyáltalán nem eszik, és utál főzni, vagy sosincs otthon, és éttermekben veri el az összes pénzét. Vagy még egy eshetőség lehet, bepasizott, és a palija főz rá. Mindenesetre szeret magával foglalkozni, mert a sminkcucc meg a pipere azért felkerült a listájára, sőt, még a vitamin is, ami külön érzékenységre utal a saját egészsége iránt. Tehát itt egy olyan emberről van szó, aki szereti a karcsúságát, szeret egészséges lenni, de azért van a hűtőjében mindig egy üveg bor, amivel megkínálhatja a beeső vendéget (legyen az barátnő, vagy éppen Brad Pitt). Önmagára igényes ember, szépen kisminkelve, tiszta kezekkel, illatos lakásban. A légfrissítő pengék közül fogadni mernék, hogy a Bali spa és a Japanise Tea garden fantázianevű illatok között vacillál.

4. 

A függő

Na, ennek az alanynak egészen biztos, hogy semmi sincs a hűtőjében. Se spájza, se kamrája, de lehet, hogy még konyhája sincs. Jó, ez talán túlzás, egy teakonyhának azért lennie kell, amiben a létfontosságú kávét megfőzi. Naponta többször. A redőnyei feltehetően folyamatosan le vannak húzva, de addig tutira, amíg nem itta meg az első második harmadik koffeinadagját is. Ha azon túl van (addig zombi üzemmód), akkor aranyosan repkedő pillangóvá változik, és elindul a nagyvilágba.

5.

A rendszerszerető

Nem tűri a kuszaságot, nem tűri a szabálytalanságot. Rendszerekben gondolkodik, olyannyira, hogy még a bevásárlólistáján is különválasztja azokat a dolgokat, amik nem tartoznak egy gyűjtőfogalomba. A hűtőjébe ugyanígy pakol be. Kedveli a zacskózást, a külön fakkozást, ha fagyaszt, akkor címkékkel teszi. Mindezek mellett állatbarát, boldog baromfiudvar-tulajdonos, de a tyúkjaihoz érzelmi szálak fűzik. Erről árulkodik a listára felvésett csirkemell: sose vágná el egyik kedvence nyakát sem. Ez magas érzelmi intelligenciára utal. 

Na, kitalálod, melyik lista melyikünket takarja?

Szentesi Éva

A listákat az új Samsung Galaxy Note 8 telefonnal, és a hozzá tartozó S Pen segítségével készítettük.

 A képek a szerző tulajdonában vannak