-

Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo A profi
Jean-Paul Belmondo A profi című filmben - Forrás: Cerito Films

Belmondóról mindig az jut eszembe, hogy ő a pimasz szomszéd srác, aki tutira mindig vicceket mesél, és grimaszol, ha nem tetszik neki valami. Ő az a férfi, akiről egyöntetűen mindenkinek az jutott eszébe a szerkesztőségi tagok közül, hogy hiába olyan csúnya, mégis gyönyörű. Furcsa játéka ez a természetnek, az viszont tény, hogy Belmondo zseniális színész.

Jack Nicholson

Jack Nicholson Száll a kakukk fészkére
Jack Nicholson a Száll a kakukk fészkére című filmben - Forrás: Fantasy Films

A magabiztos kölyök, aki belecsíp a csajok fenekébe, és disznóságokat suttog a fülekbe. Jack Nicholson igazából piszkosul jóképű, de van a tekintetében valami egészen ördögien perverz, amivel az összes nőről ledumálta a bugyit, és asszonyok milliói forgolódtak miatta álmatlanul hosszú éjszakákon át.

Vincent Cassel

Vincent Cassel Fekete hattyú
Vincent Cassel a Fekete hattyú című filmben - Forrás: Phoenix Pictures

A francia amorózó, akinek boldogan rohannánk a karjaiba, mert a határozottsága és a görbe orra annyira magával ragadó, hogy egyből elhisszük, ilyen tökéletesen tökéletlent csakis a Mindenható volt képes teremteni... És micsoda színész, te úristen!

Daniel Craig

Daniel Craig (A Quantum csendje
Daniel Craig A Quantum csendje című filmben - Forrás: Sony Pictures Entertainment

Lefagyasztanak a kék szemek, és földbe gyökerezik a lábunk a komolyságától. Daniel Craig nem az a kiköpött szépfiú, mégis van benne valami. Ez pedig azt jelenti, hogy eszméletlenül vonzó férfi, bár fogalmunk sincs, hogy miért gondoljuk ezt így ilyen sokan...

Javier Bardem

Javier Bardem (Vicky Cristina Barcelona, Mediapro Gravier Productions
Javier Bardem a Vicky Cristina Barcelona című filmben - Forrás: Mediapro Gravier Productions

A spanyol bikán vitáztunk a legtöbbet, mert a társaság egyik fele egyenesen gyönyörűnek látta, míg a többiek bűn rondának. Feltehetően éppen ez a vonzereje. Meg az is, hogy annyira szenvedélyes, temperamentumos, férfias, drabális, tökéletlen, piszkos, érzéki, erős, mágnes, hogy... Hogy ha váratlanul mégiscsak felbukkanna az egyik értekezletünkön, akkor a vita azonnal elsimulna, és egy emberként vetnénk magunkat a karjaiba.

Szentesi Éva

Kiemelt képek forrása: Sony Pictures Entertainment; Fantasy Films; Cerito Films