Van helye a menstruációs vérnek egy festményen? Mi az, hogy! – Itt az ideje, hogy megtanuld jobban érteni a kortárs művészetet

Ki mondta, hogy a kortárs képzőművészet nem való mindenkinek, hogy azt nem értheti bárki! Most itt az ideje, hogy jobban megismerd, milyen izgalmakat rejt, méghozzá hazánk egyik legkarakteresebb nőművésze – ahogy magát aposztrofálja – kiállításán és a vele való beszélgetésen keresztül.

Régóta csodálom már Fajgerné Dudás Andrea Júlia munkásságát, aki a művein a női lét összetett témáit ábrázolja, mint a termékenység, a menstruáció, a feminizmus, az anyaság, a háztartás és a karrier vagy épp a testkép témaköre.

Augusztus 13-án vele találkozhatsz az Értsd a Kortárst! és a Godot Intézet eseményén, ahol megkóstolhatod a művész saját borát és zöldparadicsom-dzsemjét, miközben hol egyénileg, hol az alkotóval közösen fedezheted fel a kiállításának újabb és újabb rétegeit. Bővebb információkat ITT találsz az eseményről.

Látogass el a Közel-Keletre – az ízlelőbimbóidon keresztül

Belegondoltál már, mennyi mindent elárul egy nemzetről a gasztronómiája? Milyen kulturális, történeti gazdagságra utal? Ne mindent a könyvekből akarj megérteni, itt az ideje, hogy az érzékeidre hagyatkozz, ha messzi-messzi tájakat ismernél meg.

A Botellón Teraszon ezúttal a Közel-Kelet gazdag ízvilágával találkozhatsz; a világ egyik legizgalmasabb gasztronómiája tele van buja fűszerekkel és egészséges ételekkel.

A Közel-Kelet ízeit ezúttal is a legjobb hazai éttermek hozzák el a belvárosba: a Middle East Food Festival augusztus 10-től 13-ig várja a hozzám hasonló gasztrokalandor haspókokat. Találkozzunk ott! Bővebb infókat ITT találsz az eseményről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@botellonterasz által megosztott bejegyzés

Julia Roberts ezúttal a Budapest Gardenben keresi önmagát – Ingyenes kertmozi az Ízek, imák, szerelmekkel

Elizabeth Gilbert önéletrajzi ihletésű regényének, és a belőle készült filmnek óriási sikere, sőt kultusza volt a 2010-es években.

Az önmagát és a boldogságot lázasan kereső főszereplővel sok millióan tudtak azonosulni világszerte (ami azt illeti, én is – legalábbis azzal a résszel, amikor szerelmet vallott egy pizzának. Ó, rossz szénhidrát, amore mio!).

Ezt a romantikus klasszikust vetítik augusztus 12-én a Budapest Garden ingyenes kertmozijában. Könnyed péntek esti kikapcsolódás lehet a barátnőkkel egy pohár jó sör társaságában, mert annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, ezerszer láttad már a filmet, mégsem lehet megunni. A vetítés pontos időpontját és a helyszínt – amennyiben még nem ismered – ITT találod.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Budapest Garden (@bp_garden) által megosztott bejegyzés

Irodalmi, színházi, zenei programokkal és kertmozival várnak a zalai dombok közé a szentgyörgyvári Margón

Irodalomrajongók, figyelem! Ha még a Balatonnál lógatjátok a lábatokat, akkor érdemes Szentgyörgyvár felé vennetek az irányt, ez a Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is könnyen megközelíthető, alig 300 fős település ad ugyanis otthont augusztus 11. és 14. között a Margófesztnek. Méghozzá remek programokkal: lesz Rájátszás-koncert, fellép a csodás Barkóczi Noémi, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, Szabó Balázs Bandája és a Grecsó–Hrutka Tandem. De lesz még sok irodalmi, zenei és színházi program, kertmozi is, finom helyi borok és ételek. Hát kell ennél több? Nekem biztosan nem kéne! Bővebb infókat és a folyamatosan bővülő programkínálatot ITT böngészheted.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

margófeszt (@margofeszt) által megosztott bejegyzés

Vadássz hullócsillagokra egy finom bor társaságában

Az augusztusi égbolt egyik legvarázslatosabb jelensége a Perseidák meteorraj, amely várhatóan augusztus 11–12-én éri el a csúcspontját. Ennek apropóján az ország számos pontjára szerveznek hullócsillaglest, én viszont most a Pátyi Pincehegyre invitállak, ahol a Pincetetőn egy pokrócon elnyújtózva, egy finom bor és minden földi jó társaságában gyönyörködhetsz ebben az égi tüneményben. Nem fogsz csalódni, csodálatos élményben lesz részed a végtelen eget kémlelve. A pokróc, zseblámpa, illetve dzseki mellé pedig nem árt a kívánságaidat is betárazni – ki tudja, hátha teljesülnek. Bővebb infókat a pontos helyszínnel kapcsolatban ITT találsz.

Filákovity Radojka