Takács Dalma

Takács Dalma újságíró és művészetterapeuta, időnként szerkesztő. Legszívesebben lélektani és kulturális témákról ír, de leköti minden, aminek köze van az utazáshoz, a mentett kutyákhoz, az emberi jogokhoz, a mentális egészséghez, a punkzenéhez, vagy a Fragolában kapható nutellás fagyihoz. Egy napra szívesen lenne Uma Thurman a Kill Billben.

Takács Dalma cikkei

Összesen: 165 db cikk

Pelenka- és gyógyszerhiány: kilátástalan helyzetben a sérült, beteg gyerekeket, rokonokat otthon ápoló családok

WMN Ügy – 2024. május 9. – TD

Míg korábban ingyenesen juthattak pelenkához és gyógyszerekhez azok a szülők, akik otthon ápolják súlyos fogyatékossággal élő gyerekeiket, mára ezeknek nagy része átkerült a költségtérítéses kategóriába, vagy egyenesen beszerezhetetlenné vált.

Mindegy, hogy 20 vagy 50 éves vagy, ha látod a változást, megérzed a mulandóságot is

WMN Life – 2024. május 7. – TD

Az idő telik. Akkor is, ha 50 éves vagy, de akkor is, ha még csak 30. És mindkét változásnak megvannak a maga szorongásai, dilemmái.

Ahol közös boltban dolgozik a hentes és a pedikűrös – 10 dolog, ami csak Vietnámban történhet meg az emberrel

WMN Life – 2024. május 4. – TD

Az unalomig ismételt, Céline Dion inspirálta vietnámi sláger, a pho leves és a durián szagának különös elegye, a naplementében szürkévé váló hegyek sziluettje, a folyamatos dudálás. Csak néhány dolog, ami már biztosan velem marad Vietnámból – az országból, ahova pihenni mentem ugyan, mégis többet tanultam, mint bármely földrajz- vagy szociológiaórán.

„Hiányzik nekem, hogy én is hiányozzak egyvalakinek” – ma van a haikuk világnapja

Kult – 2024. április 17. – TD

El tudnád mondani mindössze 17 szótagban azt, hogy érzed magad? Bár mára jóval szabadabb a haikuk formája, mint a XVII. századi Japánban volt, kétségtelenül sajátos látásmód és nyelvi játékosság kell ahhoz, hogy csupán három sorban összegezzük az élet nagy igazságait.

„Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá” – Esterházy Péter legfrappánsabb gondolatai

Kult – 2024. április 14. – TD

Fanyar humor, mély érzések, foci és irodalom, na meg persze az a gyönyörű, gyötrelmes szerelem – Esterházy Péter azokat az érzéseket fogalmazta meg, amiket mind jól ismerünk, csak épp szavaink nincsenek rájuk.

< 1 2 3 4 5 6 7 >