Takács Dalma

Takács Dalma újságíró és művészetterapeuta, időnként szerkesztő. Legszívesebben lélektani és kulturális témákról ír, de leköti minden, aminek köze van az utazáshoz, a mentett kutyákhoz, az emberi jogokhoz, a mentális egészséghez, a punkzenéhez, vagy a Fragolában kapható nutellás fagyihoz. Egy napra szívesen lenne Uma Thurman a Kill Billben.

Takács Dalma cikkei

Összesen: 93 db cikk

A bátorság nem azt jelenti, hogy semmitől sem félünk, hanem hogy képesek vagyunk legyőzni a félelmet

WMN Life – 2023. november 21. – TD

Krízis-e az, ami mindenkivel megtörténik? Min múlik, hogyan reagálunk a bennünket érő kihívásokra? Miként taníthatjuk meg a gyerekeinknek, hogy a válságra ne katasztrófaként tekintsenek? Meddig oké rosszul lenni egy krízis után? Sarkadi Bálinttal készült interjúnkból kiderül.

Gryllus Dorka: Fájdalmas látni, hogy valaki megpróbálja magát belenyomni egy dobozba, csak hogy elfogadják

Kult – 2023. november 18. – TD

Miért ciki arról beszélni, ha az előző nap egy jót szexeltél? Miért van az, hogy már nem beszélhetünk társadalmi ügyekről politizálás nélkül? Miért kelt megbotránkozást Magyarországon egy meleg pár látványa, Berlinben meg egy nejlonzacskóé? Szerteágazó, de fontos gondolatokat osztott meg velünk Gryllus Dorka, miután megnéztük a SZX_MCHN című darabot.

„Az emberek addig észre sem vesznek, míg el nem kezdesz zuhanni” – egy gyermekotthonos ikerpár története

Kult – 2023. november 11. – TD

Megnéztük a Széllel szemben című rövidfilmet, ami egy gyermekotthonban élő ikerpár történetét mutatja be, akik az éjszaka leple alatt édesanyjuk keresésére indulnak. Figyelem:

Turizás: most akkor jót vagy rosszat teszünk a bolygónak a használtruha-vásárlással?

WMN Life – 2023. november 4. – TD

A turizás kincskeresés, a turizás egyediség, a turizás környezetvédelem. Ezt jól tudja a Z generáció is, amelynek tagjai már sokkal szívesebben vásárolnak használtan, mint újonnan. De hogy lehet ezt fenntarthatóan csinálni?

A kényszerbetegség több mint rendmánia és precízen elrendezett cipők

WMN Life – 2023. november 3. – TD

„Totál OCD-s” – hangzik el gyakran, ha valaki kiemelt figyelmet fordít a rendre vagy élete strukturálására, holott a valóságban egy olyan mentális zavarról van szó, ami az elszenvedő mindennapjait nehezíti meg.

< 1 2 3 4 5 6 7 >