Takács Dalma

Takács Dalma újságíró és művészetterapeuta, időnként szerkesztő. Legszívesebben lélektani és kulturális témákról ír, de leköti minden, aminek köze van az utazáshoz, a mentett kutyákhoz, az emberi jogokhoz, a mentális egészséghez, a punkzenéhez, vagy a Fragolában kapható nutellás fagyihoz. Egy napra szívesen lenne Uma Thurman a Kill Billben.

Takács Dalma cikkei

Összesen: 167 db cikk

Kézzel írja a forgatókönyveit, és 1700 liter vért használ egy forgatásra – Isten éltessen, Tarantino!

Kult – 2024. március 27. – TD

A ma is köztudattan szeszélyes rendező gyerekként sem volt egyszerű eset: 160-as IQ-jával, szokatlan filmes és irodalmi műveltségével állandó szellemi magánnyal küzdött kortársai között. 16 évesen ott is hagyta az iskolát, hogy inkább a mozgóképre koncentrálhasson. Egy pornómoziban, jegyszedőként.

„Attól még, hogy valaki narcisztikus, nem biztos, hogy bántalmazó is”

WMN Life – 2024. március 21. – TD

A párkapcsolat olyan, akár egy matematikai egyenlet – ha megváltoztatod egy elemét, a többi komponens is átalakul. Így írja le a kapcsolaton belüli dinamikákat Bíró Bence Péter pszichológus és sémakonzulens, amikor a bántalmazás és a toxikus viszonyok lélektanáról, valamint a közös kiútkeresés lehetőségeiről kérdezem. Hangsúlyozza: nem lenne szabad, hogy ennyire fekete-fehéren kezeljük ezeket a kérdéseket, és könnyelműen dobálózzunk olyan címkékkel, mint a narcisztikus és az abuzív – előbb inkább lépjünk hátra kettőt, és vizsgáljuk meg az adott helyzet árnyalatait is.

Hat jótanács, hogy maradjanak saját fogaid öregkorodra

WMN Egszsg – 2024. március 20. – TD

A fogorvos sokak számára mumus – de vajon ez akkor is így lenne, ha már kiskorunkban az életünk része lenne a rendszeres kontroll, és nem csak akkor keresnénk fel a dokit, amikor már súlyos fájdalmaink vannak?

Utazás infláció idején – ezekkel a praktikákkal csökkentheted a kiadásaidat

WMN Life – 2024. március 19. – TD

Brutálisan megnőttek a kiadásaid, de nem szeretnél lemondani az utazásról? Körültekintő és alapos tervezéssel, a legfontosabb információk begyűjtésével és egy kis leleményességgel megtalálhatod a kiskaput. És nem, nem csak arról van itt szó, hogy szezonon kívül kell útnak indulni.

Sandra Hüller: Szeretem, amikor a történetek az élet kétértelműségét mutatják meg

Kult – 2024. március 17. – TD

Az Érdekvédelmi terület és az Egy zuhanás anatómiája főszereplője úgy tartja: nincs olyan, hogy „egyszerű” ember. Minden karakter és minden történet összetett, és több oldalról kell vizsgálódnunk, ha érteni akarjuk őket.

< 4 5 6 7 8 9 10 >