Takács Dalma cikkei

Összesen: 72 db cikk

„Fesztivállapot” vs. mentális betegség – hat alapelvem, hogy szorongóként is élvezzem a koncerteket

WMN Life – 2023. július 29. – TD

Ami az egyik oldalról óriási szabadságérzetet és hajnalig tartó bulizást jelent, az a másik oldalról tömegiszonyt, zavaróan sok ingert, frusztráló szituációkat vonhat maga után. Útmutató szorongóknak (és szorongók barátainak) a fesztiválozáshoz Takács Dalmától:

Mindegy hova, csak el innen – megnéztük a Roving Woman című filmet

Kult – 2023. július 27. – TD

Egy lány, miután kizárják az otthonából, elköt egy autót, és napról napra élve menekül a múltja elől, miközben próbálja megtalálni önmagát. Miközben a sivatagos, kietlen amerikai utakat rója, furcsábbnál furcsább emberekbe botlik. Roadmovie egy elsőfilmes rendezőtől, Wim Wenders közreműködésével.

A tudatos álmodás gyógyír lehet a rémálmokra, és növelheti a sportteljesítményt

WMN Life – 2023. július 26. – TD

Tudatos álmodás. Mi mindenre jó, miben segíthet nekünk, és hogyan sajátítható el?

„Ha magyarul énekelek, nem hazudhatok” – interjú Urbányi Zóra énekesnővel

Kult – 2023. július 26. – TD

Az énekesnő kétlaki életet él: Budapest és Los Angeles között ingázik. Már az első magyarországi koncertjét is nagy figyelem övezte, pedig még csak pár számot ismert tőle a közönség. Beszélgetés Urbányi Zórával.

Létezhet arany középút a drogok démonizálása és a drogok romantizálása között? – vélemény

WMN Life – 2023. július 24. – TD

Ha azt gondolod, a gyereked soha életében nem találkozik majd drogokkal, van egy rossz hírünk: szinte biztos, hogy a te csemetéd telefonjában is van olyan szám, amelyet felhíva kábítószerhez juthatna, ha úgy döntene. A drogokat démonizáló szemlélet elavult és életszerűtlen, azonban az ellenpóluson felmerülő, drogokat romantizáló attitűddel is vigyáznunk kell. De hol van a határ tiltás és idealizálás között?

< 3 4 5 6 7 8 9 >