Villásreggeli bohém buborékok társaságában a Törley Pezsgőmanufaktúrában

Régóta az egyik kedvenc étkezési formám a brunch – és nem csupán amiatt, mert pezsgő dukál mellé (bár, hogy őszinte legyek, ez azért sokat nyom a latban).

De leginkább azért kedves szívemnek a reggelebéd, mert notórius reggelikihagyó vagyok, és általában épp akkorra éhezem meg, olyan 11 óra környékére, amikor bruncholni szokás. Ha te is így vagy ezzel, akkor a Buborék Brunch Fesztivált épp neked találták ki. Erre a reggelebédre pedig egy nagyon különleges helyszínen, a Törley Pezsgőmanufaktúra ódon falai között kerül sor szeptember 18-án, ahol a finom falatok mellett – amiket Budapest kedvenc reggelizőinek, pékségeinek és kávézóinak kínálatából válogatnak össze – a legkiválóbb pezsgők várnak rád. A felhőtlen hangulatról DJ gondoskodik, a színpadon pedig látványfőzés is lesz, amelynek alkalmával a brunchkészítés fortélyaiba is beavatnak. Bővebb infókat ITT találsz az eseményről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@buborekbrunch által megosztott bejegyzés

Ha vasárnap, akkor piacozás! Jön a Piacok Napja

Erre a műfajra, én mondom, meg kell érni – nemcsak a koránkelés miatt – hanem azért, hogy valóban élvezzük a ráérős bevásárlást. Azt, hogy kivételesen nem kell rohanni, hanem elidőzhetünk a termékek között, a válogatás során elbeszélgethetünk a termelőkkel, akiknél többet senki sem tud arról, ami a kosarunkba kerül. Erre lesz lehetőség szeptember 18-án, amikor az Erzsébet és Deák tér színes vásári forgataggá változik, ahol nemcsak hazai termelők, kisvállalkozók minőségi, illetve környezetbarát termékeivel lehet majd találkozni, de a dizájn, a vintage, a retró és az egyedi kézműves termékek, natúrkozmetikumok szerelmesei is kedvükre válogathatnak majd a minőségi portékák között. Bővebb infókat ITT találsz az eseményről.

Szivárvány szélesvásznon – Hazánkban eddig sosem látott filmekkel jön a Humen Fesztivál

Izgalmas színfoltja a hazai filmfesztiváloknak a Humen Fesztivál, amely immár hetedik éve – mozikban itthon sosem vetített LMBTQ-filmekkel – várja a közönséget.

Idén szeptember 15. és 18. között a Művész Moziban a hagyományoknak megfelelően ismét számos műfajt vonultatnak fel a világ minden tájáról. Jön az indiai vígjáték-dráma, a Sok boldogságot! (Badhaai Do), a sztereotípiákat lerombolni hivatott német dráma, a Nico, de a kultrendező, Francois Ozon legújabb alkotását, a Peter von Kant című filmet is meg lehet nézni, amelynek világpremierje a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt. A részletes programot ITT találod.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Humen Magazin (@humenmagazin) által megosztott bejegyzés

Csápolj a rock and roll nagyágyúinak koncertjén – méghozzá egy moziban!

Szóljon a zene, dübörögjön a basszus! Az ország legismertebb rock and roll arcait vonultatja fel a Wake Up 1230 szupergroup zenekar, amelynek tagjai között ott találjuk Frenket, Papp Szabit, Baksa-Soós Attilát és Beck Zazát is. Ők invitálják most a közönséget egy rendhagyó, mozis koncertsorozatra. Az élőzenés koncertekre a fiúk különleges vizuális élménnyel is készülnek, amit a Kultik mozik környezete, első osztályú hangtechnikája és kimagasló minőségű mozi-vetítéstechnikája egészít ki. Lesz közönségtalálkozó is, dedikálják a tavaly októberben megjelent Wild Colors című bakelit nagylemezt, a mozis élőzenei koncertélményt – amelyről a Rockstar Photographers díjnyertes csapata egy egészestés dokumentumfilmet forgat – pedig további programok teszik teljessé. A következő koncert szeptember 30-án lesz a Budapest Kultik Teraszon, a Corvin Plázában. Jegyet ITT tudsz váltani rá.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Wake Up 1230 (@wakeup_1230) által megosztott bejegyzés

De azért valljuk be: a jó zenéről olvasni is élvezet – Megérkezett a 33 1/3 első magyar vonatkozású kötete

Létezik egy nemzetközi zenei könyvsorozat, a 33 1/3, amelynek minden kötete a világ egy-egy jelentős albumát mutatja be. Olyan előadók nagylemezei szerepelnek köztük, mint Marvin Gaye, a Rolling Stones vagy épp Celine Dion. Az európai alsorozat pedig kontinensünk művészeinek és műfajainak legszélesebb skáláját igyekszik felölelni és a legizgalmasabb albumaikat górcső alá venni.

Ennek az illusztris társaságnak a tagja immár Palya Bea és az „Én leszek a játékszered” című nagylemeze, amelyen helyenként radikálisan átértelmezi a szocialista korszak legnépszerűbb magyarországi slágereit.

Az album emellett jól példázza, hogy a hangzások és a hagyományok mennyire gazdag szintézise hozható létre, ha folk, rock, jazz és klasszikus zenészek együtt játszanak, és improvizálnak. A személyiségekkel, hangokkal és énekstílusokkal játszó Palya Bea a dalokban a női lét, a női társadalmi szerepek és a női szexualitás problémakörét is új és izgalmas megvilágításba helyezi. Többek között erről szól az a Bloomsbury Academic kiadó 33 1/3 Europe című, népszerű és kulturálisan is jelentős zenei albumokat átvilágító nívós sorozatának részeként nemrég megjelent könyv, amelyet az 1987 óta az Egyesült Államokban élő és tanító Szemere Anna kultúraszociológus és Rónai András zenei szakíró jegyez. A kötetet INNEN tudod megrendelni. 

Filákovity Radojka