Az alaptörténet semmi jót nem ígér

De azért gyorsan összefoglalom nektek (nem teljesen spoilermentesen, vigyázz): Jennifer Lopez formálja meg a gigamega-világsztárt, Kat Valdezt, a filmbeli partnerét, a szintén szupersztár énekes Bastiant pedig Maluma alakítja (akiről eddig azt sem tudtam, hogy a világon van, de ez mit sem von le az értékéből). Szóval Kat és Bastian igazi sztárok, a közösségi médiában milliók készülnek világszerte arra, hogy megnézhessék egyik koncertjükön megejtett egybekelésüket. Aztán mit ad isten, Kat egy másodperccel a színpadra lépése előtt tudja meg, hogy hűtlen volt hozzá kedvese, amiről videós bizonyítékkal is szolgál egy pletykalap. A frigy nem valósul meg, pontosabban megvalósul, de nem a hűtlen fazonnal, hanem a közönség soraiból kiválasztott random alakkal, a matektanár Charlie-val, akit Owen Wilson alakít. Bamm! Micsoda fordulat! (Ennyit egyébként már az előzetesből is tudhattok.)

Nos, innentől kezdve borítékolható a klisés forgatókönyv és a bődületesen gagyi végkifejlet is, de nem lövöm le a poént. (Bár poén az nincs, szóval nehezen tudnám.)

Lopez és Wilson a filmben

Azt tudjuk, hogy Jennifer Lopezt nem a színészi kvalitásai miatt dicsőítjük, hanem azért, mert az egyik legjobb előadóművész, és az egyik (ha nem a leg)gyönyörűbb nő a világon. Tökéletes bőrének, hibátlan formáinak mindenki a csodájára jár, pláne úgy, hogy szike és komolyabb beavatkozás látszólag nem történt rajta. Ami látszik, az a jó genetikai állomány, a rengeteg meló, amit beletol a testébe, és a határtalan önfegyelem, amivel éli az életét. J.Lo tisztességes iparos, és ez a film is kábé arra jó, hogy ennek csodájára járhassunk. A sztorin és a mondanivalón (olyan, mondjuk, nem is nagyon van neki) egy percig nem gondolkodom el,

mert végig az jár a fejemben, hogy a fenébe tud ez a nőszemély így kinézni 52 évesen?

Persze ezt a filmben is elegánsan kiemelik

Mert ugyan nem tagadják le egyértelműen, hogy Kat Valdez idősebb Bastiennél, csak azt mondják, hogy harmincöt pluszos, ami igaz is, csak épp tizenhét éve volt harmincöt, nem tavalyelőtt. Az a baj, hogy kábé két hónappal tűnik idősebbnek Malumánál (ahogy említettem, ő alakítja Bastiant,) Owen Wilson pedig komótos nagypapi mellette (pláne Maluma mellett), így sehogyan sem jön össze a két ember kémiája. 

J. Lo Kat Valdez szerepében tulajdonképpen önmagát alakítja

Emellett egy eleme van csak a történetnek, amit viccesnek szántak, de ezt az erős mellékszereplő komikának, Sarah Silvermannek sem sikerült megugrania. Olyannyira nem, hogy leginkább a szekunder szégyenérzet fogott el, amikor próbálta ráerőltetni a vászonra a rémesen gázos poénjait.

A kötelező „színes” kört viszont teljesítették a karakterével: leszbikusnak írták meg Silverman szerepét, de identitása csak egy pipa abban a rubrikában, amiben a diverzitást fitogtatják, ám semmilyen külön jelentőséget nem tulajdonítottak neki az alkotók.

Szóval a Vegyél el! című felejthető, gagyi filmről nagyjából ennyit

Viszont kérlek benneteket, arra válaszoljatok nekem, hogy hová lettek azok az együgyűen bájos, végtelenül szórakoztató, könnyen emészthető romantikus komédiák, mint amilyen a kétezres években volt a Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt?, a Sztárom a párom, a Szerelem és más drogok, vagy hogy a legjobbat említsem, az Igazából szerelem? Miért nem lehet ilyesmikkel megtölteni a mozit? Ezek a filmek, noha nem voltak világmegváltók, mégis annyi szerethetőség, humor és szeretet volt bennük…

Még a szerelemről is tudtak útravalót csomagolni. Miért kell ilyen borzasztó klisét legyártani, pláne elhinni, hogy be fogja venni bárkinek a gyomra?

És azt se felejtsük el, hogy J.Lo igazán tudhatná, mit vállal, hiszen ennek a kategóriának ő az egyik koronázatlan királynője: nagyon bírtam a Szeretném, ha szeretnélben, az Álmomban már láttalakban és az Anyád napjában is a csodálatos Jane Fondával. 

Ti ismeritek Malumát? (A képen balra)

A Vegyél el! annyira kínos, hogy semmiképp ne ez legyen a Valentin-napi programod a pároddal.

Egyetlen esetben nézd meg: ha a barátnőiddel egy jót akarsz csámcsogni azon, J.Lo hogy lehet ennyire veszettül jó csaj. Mert tényleg, ezért jár a taps.

Más mentséged nem lesz!

Szentesi Éva

Képek: UIP-Duna Film