Szentesi – The Sinner

WMN maraton sorozat bingewatch top
Jelenet a The Sinner című sorozatból - Forrás: Netflix

Szentesi jelenlegi kedvence a Netflix egyik saját gyártású sorozata, a The Sinner.  „Anélkül, hogy lelőném a poént, arról szól, hogy egy kisvárosi családanya kimegy a férjével meg a gyerekével a strandra. Az előttük lévő pléden bohóckodik egy fiatal pár, a csaj meg odamegy, és leszúrja a faszit. Aztán kezdődik a nyomozás, az indíték keresése. Kurvára izgalmas. A sorozat főszereplője és egyben producere Jessica Biel, de ő szerintem túl szép ehhez a szerephez, sokkal szívesebben nézném Elisabeth Mosst az elítélt gyilkos szerepében, de hát Biel a producere a sorozatnak, ugye… ettől függetlenül egyben ledaráltam öt részt.”

Zimre Zsuzsa – BROEN (A híd) /Viktória királynő

WMN maraton sorozat bingewatch top
Forrás: Netflix


Zsuzsa jelenleg a BROEN című skandináv krimi negyedik évadánál jár. Elmondása szerint minden megvan benne, ami egy jó skandináv krimihez kell: gyilkosság, szex, alkohol, sérült személyiségek. Most kezdődött a negyedik évad, az eredeti akkora siker, hogy lett amerikai remake-je is, szerintem az eredeti jobb.

A Victoria című film ugyan kicsit lassú, de mégis nagyon érdekes történelmi sorozat: Viktória királynő uralkodásának 60 évét meséli el.

Fiala Borcsa – 24/Váratlan utazás

„24 (Fox csatorna) – tudom, ezeréves, de nekem ez volt anno a legnagyobb rácsúszásom. Tök menő volt az osztott képernyős paralel sztorivezetés, és mindig olyan cliffhangerrel ért véget az egyik rész, hogy muszáj volt gyorsan megnézni a következőt is. És ha szabad nosztalgiázni is:

Volt az a jó kis kanadai sorozat, talán emlékeztek rá: a Váratlan utazás. Pár éve megkapták a gyerekeim DVD-n, és annyira jó volt újranézni!

WMN maraton sorozat bingewatch top
Jelenet a Váratlan utazás című filmből - Forrás: Disney Channel

Gyárfás Dorka – The American Crime Stories – People vs. O. J. Simspon

WMN maraton sorozat bingewatch top
Forrás: FOX

Az abszolút kedvencem az utóbbi évekből a People vs. O. J. Simpson a Netflixen, a The American Crime Stories-sorozatból. Az antológiai sorozat – azaz olyan sorozat, amiben minden rész más szereplőkkel más és más önálló történetet dolgoz fel – az első évada pedig az O. J. Simpson-ügyet ismerteti.”

Pásztory Dóri – Mad men

WMN maraton sorozat bingewatch top
Forrás: AMC

Most fejeztem be a Mad ment, amit pár éve elkezdtem, mert Marci (Pásztory Dóri férje – a szerk.) nagyon promózta (mivel egyszer találkozott egy fickóval aki pont akkor, és pont egy ilyen ügynökségnél dolgozott, és azt mesélte, hogy teljesen így éltek ott New Yorkban), de akkor pár rész után lepattantam róla, most viszont berántott, mint a gépszíj. Nagyon érdekesek a nemi szerepek, és az is, ahogy reflektál a valós történelmi eseményekre. Imádom például, hogy állandóan alszanak benne délután…
Külön örömmel figyelem ruhákat és a divat változásait, ami az ötvenes évektől egészen a hetvenes-nyolcvanas évekig tart.

Ezen felül még nagyon ajánlom a Newsroomot, ami egy amerikai híradós csapat életéről szóló sorozat, és mindemellett bemutatja a hírgyártás mindennapjait is. Ha könnyű, húsz perces vidámságra vágyom, akkor pedig a New Girlt és a Big Bang Theoryt (Agymenők) nézem, nosztalgiából viszont az Így jártam anyátokkalt (How I met your mother).

DTK – Stranger things /The Crown/Grace és Frankie

WMN maraton sorozat bingewatch top
Képek forrása: Netflix

Stranger things
DTK számára egy merő lehetetlenség minden „bingewatch” kedvencét felsorolni (kezdve a Trónok harcával), ezért „csak” három fő aktuális kedvencére szűkítette a listát. Íme, a legfrissebb fixációi, az első helyen a Stranger Things áll. „Kurva jó keveréke a nyolcvanas évek nosztalgiájának, a kicsit (nagyon) zakkant karakterrajzoknak, a zseniális gyerekszereplőknek, a kellőképpen valóságtól elrugaszkodott, de mégis elképesztően „valóságszimbolikus” sztorinak és a Stephen kingi értelemben vett klasszikus pszichothriller műfajnak. És mert: Winona Ryder.”

The Crown
Csodálatos, grandiózus, hiteles, a szó legjobb értelmében véve nagyon brit (tehát önironikus, kifinomult, felszín alatt lobogó szenvedéllyel teli, de a felszínen távolságtartó, elegáns), és mert a színészi játékban verhetetlen. A II. Erzsébetet játszó Claire Foy-tól a legutolsó, szöveg nélküli statisztáig mindenki a helyén van. John Lithgow pedig az egyetlen nem angol származású főszerepet játszó színészként (ő Churchill) angolabb minden angolnál.

Grace és Frankie
Két erőmű újra együtt a képernyőn, hurrá! Adva van két idős ('70-es) házaspár, ahol a férfiak negyven éve üzleti partnerek… és húsz éve szeretők. A sorozat a kései coming outtal indul, és arról szól, hogy miként birkózik meg a két asszony a helyzettel, hogy a férjeik egymásba szerettek (majd aztán össze is házasodnak). Garce és Frankie szöges ellentétei egymásnak, ez a szitu azonban csodálatos szövetséget és barátságot sző kettejük között. '70-es nőként közös üzleti vállalkozásba kezdenek, miután rájönnek, hogy a szexjátékipar nem gyárt olyan vibrátort, amit idős nők is bátran használatnak, anélkül hogy, mondjuk, ínhüvelygyulladást kapnának, na, és síkosítóból sem ártana valami speciálisat gyártani a szenioroknak. Na, és akkor innentől kezdve képzeljétek el a többit. Szókimondó, tabudöntő, eredeti, vagány és megható az egész egyszerre.
Jane Fonda for president és Lily Tomlin for vice-president! (vagy fordítva… várj… nem, mégis az eredeti felállásban).

Szőcs Lilla

Kiemelt képek forrása: Netflix; AMC