Maradékmentés nagymama főzési tippjeivel
Tóth Flóra nagymamáinak maradékmentő tippjei mellett egy friss kutatást is idézünk, amely szerint a magyarok nagy része kifejezetten küzd az élelmiszer-pazarlás ellen.
Tóth Flóra nagymamáinak maradékmentő tippjei mellett egy friss kutatást is idézünk, amely szerint a magyarok nagy része kifejezetten küzd az élelmiszer-pazarlás ellen.
Croissant, de nem úgy, ahogy eddig ismerted – spanyol vajjal, izraeli csapattal, budapesti helyszínen. A Mattarello egyszerre pékség, étterem és gasztrokaland: itt a croissant-ból főétel, desszert és csoda is születik.
Tudtad, hogy az ember agya rengeteg energiát eléget, miközben gondolkodik? Annak ellenére, hogy a testtömegünknek csak a két százalékát teszi ki az agyunk, a bevitt kalóriák 20 százalékát a kis szürke agysejtek használják fel. Nem csoda, ha a gyerekek farkaséhesen esnek haza az iskolából (vagy bárhonnan)! Fiala Borcsa 3+1 uzsonnaötlete ezekre az esetekre.
Milyen hűtött teákat isznak a nagyvilágban? És hogyan tudsz te is egyszerűen és olcsón üdítő jegesteákat készíteni otthon?
Bár sokan hungarikumnak tartják a rendszerint húsos feltéttel főételként fogyasztott, kevés folyadékban párolt-főtt, liszttel sűrített zöldséges ételeket, azaz a főzeléket, még többen vannak, akik berzenkednek a fogyasztásától, sőt, olyan is akad, aki szerint a főzelék valójában a pokolból származik. Fiala Borcsa szerint viszont itt az ideje, hogy újragondoljuk a műfajt!
Egy régi budajenői óvoda helyén működik ma a Jenői Pékség, ahol Ormós Gabriella és pályaváltókból álló csapata természetes kovásszal, adalékanyagok nélkül süt kenyeret. A kommunikációs szakmából érkezett pék története karrierváltásról, a kenyérhez fűződő szeretetről és a közösség erejéről.
Kuba helyére Nigéria költözött, legalábbis a budapesti Rákóczi téren. A 9-es szám alatt ugyanis, ahol korábban kubai büfé volt, most a vendéglátást családi hagyományként magával hozó Cynthia nyitott kifőzdét. Elmentünk, és megkóstoltuk a fufut, a puff puffot, a jollof rizst és a haltekercset is.
Nyáron, a nagy melegben még az is szeretne kevés időt tölteni a konyhában, aki amúgy szívesen főzőcskézik az egész családra. Hoztunk hát neked egy olyan receptet – egyenesen a Gépnarancs írójától –, ami pikk-pakk megvan, az ízek terén azonban nem ismer kompromisszumot! Fiala Borcsa írása – Anthony Burgess receptje.