WMN KNYHA
WMN KNYHA

Gondoljuk újra a magyar főzeléket! – Cukkinis és mentás zöldborsós „csuszpájz”

WMN KNYHA – 2025.08.22. – FB

Bár sokan hungarikumnak tartják a rendszerint húsos feltéttel főételként fogyasztott, kevés folyadékban párolt-főtt, liszttel sűrített zöldséges ételeket, azaz a főzeléket, még többen vannak, akik berzenkednek a fogyasztásától, sőt, olyan is akad, aki szerint a főzelék valójában a pokolból származik. Fiala Borcsa szerint viszont itt az ideje, hogy újragondoljuk a műfajt!

Ormós Gabriella pék: A magyar ember a kenyérhez is kenyeret eszik, még mindig

WMN KNYHA – 2025.08.20. – FB

Egy régi budajenői óvoda helyén működik ma a Jenői Pékség, ahol Ormós Gabriella és pályaváltókból álló csapata természetes kovásszal, adalékanyagok nélkül süt kenyeret. A kommunikációs szakmából érkezett pék története karrierváltásról, a kenyérhez fűződő szeretetről és a közösség erejéről.

A nigériai ízek kavalkádjával találkozhatsz a Rákóczi téren – Az Oliviks Kitchenben jártunk

WMN KNYHA – 2025.08.10. – FB

Kuba helyére Nigéria költözött, legalábbis a budapesti Rákóczi téren. A 9-es szám alatt ugyanis, ahol korábban kubai büfé volt, most a vendéglátást családi hagyományként magával hozó Cynthia nyitott kifőzdét. Elmentünk, és megkóstoltuk a fufut, a puff puffot, a jollof rizst és a haltekercset is.

Kajáljuk az írót – Egy maláj recept Anthony Burgess konyhájából

WMN KNYHA – 2025.07.31. – FB

Nyáron, a nagy melegben még az is szeretne kevés időt tölteni a konyhában, aki amúgy szívesen főzőcskézik az egész családra. Hoztunk hát neked egy olyan receptet – egyenesen a Gépnarancs írójától –, ami pikk-pakk megvan, az ízek terén azonban nem ismer kompromisszumot! Fiala Borcsa írása – Anthony Burgess receptje.

3 rendhagyó saláta, ha a kánikulában csak zöldséget ennél

WMN KNYHA – 2025.07.19. – FB

Nem tudom, más hogy van vele, de én kánikulában legszívesebben egész nap zöldségeken élnék. Ha már télen azt vártam, hogy végre gazdag és színes legyen a piacok kínálata, nyáron pláne igyekszem kimaxolni a lehetőségeket. Hoztam nektek két – magyar szemmel talán – rendhagyó salátát, hogy megmutassam: a kukoricát vagy a sárgabarackot is lehet nem kizárólag önmagában fogyasztani, illetve egy bónusz nyári tekercset lustáknak.

Lu Boen, a 101Bistro társalapítója: Küldetésem, hogy hidat képezzek a magyar és a kínai kultúra között

WMN KNYHA – 2025.07.12. – FB

Két motivációja volt Lu Boennek, amikor megnyitotta első éttermét, a Ramenkát: az otthoni, kínai ízeket szerette volna a maga tányérjára is odavarázsolni, illetve a saját gyerekkori traumáit szerette volna átkeretezni. Most újabb mérföldkőhöz érkeztek: a hamarosan Budapesten is bemutatkozó, világhírű gasztropiacon, a Time Out Marketen ők is helyet kaptak. Erről, és a forradalmi nyári menüjükről is beszélgettünk.

Nádudvari Martin, a Yüme séfje: Toxikus a kapcsolat az alkohol és a vendéglátás között

WMN KNYHA – 2025.07.05. – FB

Ramen, mochi, kimchi – és nulla alkohol. Nádudvari Martin séf egy különleges gasztroút végén nyitotta meg a Yümét, ahol nemcsak az ízek tiszták, hanem a filozófia is: itt nincs helye a szerhasználatnak. Interjú egy férfival, aki Gordon Ramsay-től indult, és Timothée Chalamet privát séfje is volt – de a legnagyobb harcát önmagával vívta meg.

Tikka masala húsevő és vegán verzióban: a fúziós konyha sztárját egy skót buszsofőrnek köszönhejtük

WMN KNYHA – 2025.06.26. – FB

Az (egyik) legelső fúziós étel lenne a csirke tikka masala? Valóban ez lenne a legbritebb nemzeti étel? Történet egy skót bevándorlóról, egy nemzeti kedvencről (és az ikertestvéréről), a kulturális keveredések gasztronómiai gyönyörűségéről… és egy olyan receptről, amivel egy füst alatt jól lehet lakatni a család vegán és húsevő tagjait is anélkül, hogy a kedves háziasszony vagy háziember ezerfelé szakadna, majd csendben megőrülne.

< 1 2 3 4 5 6 7 >