WMN szerkesztőség cikkei

Összesen: 2791 db cikk

Lassú, puha, meglapul, és megöl álmodban – A depresszió egyik alattomos formája

WMN Egszsg – 2022. október 4. – WMN

„Évekig rejtőzködött, zabált, puhán rám telepedett, és amikor készen állt, hogy átvegye az uralmat, előjött. Mert a disztímia ilyen.” Pár hete Tom Hardy kapcsán említettük ezt a lelki betegséget – ő szenvedett tőle hosszú éveken át –, most egy vendégszerzőnk meséli el, milyen küzdelmet folytatott vele, és hogyan lehet kijönni belőle.

Évente egy osztálynyi gyereket veszítünk el öngyilkosság miatt

WMN Ügy – 2022. október 4. – WMN

Túlnyomórészt nem meghalni akarnak, hanem menekülni a kilátástalan helyzetből. A kamasz korosztályban már a járvány előtti időszakban is emelkedett az öngyilkosságot megkísérlők száma, a pandémia alatt és azóta pedig drasztikusan nőtt az esetszám. Az iskolakezdés ráadásul az egyik legveszélyesebb időszak. A szakember szerint az esetek megelőzhetők lennének. Stáhly Kata pszichológus vendégírása:

„A mi kutyánk teljesen hülye!” – De vajon tényleg van hülye kutya?

WMN Life – 2022. október 1. – WMN

Vagy csak hozzá nem értő a gazda…

Amikor négy nap van hátra az eddigi életedből – Rácz András történész írása az oroszországi mozgósításról

WMN Ügy – 2022. szeptember 26. – WMN

„[…] kérlek, abba gondolj bele, hogy amikor ezt olvasod, ahhoz képest négy nap múlva már úton leszel a háború felé. Menekülni nem tudsz, mert a határok zárulnak; a repülőjegyek már elfogytak, a szárazföldi határokon pedig többnapos forgalmi dugókba torlódtak azok, akik korábban kapcsoltak, mint te…” – Rácz András Oroszország-kutató történész a szokásosnál személyesebb, érzelmesebb írásban mutat rá a felfoghatatlan emberi tragédiákra, amiket a háború és a nemrég bejelentett orosz mozgósítás okoz. Olvassátok el írását:

„Még a tízet se töltöttem be, de már folyamatosan kaptam a kérdéseket, hogy fogok magamnak férjet találni?” – Egy magas nő vallomása

VIM – 2022. szeptember 26. – WMN

„Nemcsak akkor lennék más ember, ha alacsonyabb lennék, hanem akkor is, ha ezt egyszer sem tették volna szóvá” – írja olvasónk, akinek hiába nyilvánvaló a magassága bárki számára, aki látja, mégis a legabszurdabb helyzetekbe keveredik nap mint nap, hogy a bántó, kéretlen megjegyzésekről és a bosszantó kérdésekről már ne is beszéljünk.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség