Milanovich Domi

Milanovich Domi pszichológus-újságíró, szerkesztő, a lektani határ című podcast műsorvezetője. Diplomáit az ELTE pszichológia, a CEU Gender Studies és a Semmelweis Egyetem sportpszichológus szakán szerezte. Éveken át pszichológiát tanított, illetve emberi jogi szervezeteknél dolgozott (Budapest Pride, Magyar LMBT Szövetség, TASZ). 2018 óta főállású újságíró, a WMN-hez 2021 őszén érkezett.

Milanovich Domi cikkei

Összesen: 303 db cikk

A hála olyan prizma, amelyen keresztül a szépet, a jót, a csodát látjuk a világból

WMN Ünnp – 2023. december 22. – MD

A hála blokkolja a negatív érzelmeinket, és néha pont ez a baj… de talán nem karácsonykor! Érzelmekről szóló sorozatunk következő részében a hála előnyeiről és buktatóiról ír Milanovich Domi.

Janosov Milán: Az agykutatástól a Trónok harcán át a városfejlesztésig, adatokkal válaszolok meg kérdéseket

Júzer – 2023. december 19. – MD

A fizikusból lett hálózatkutató olyan szórakoztató témákban is látványos térképeket készít, mint a fantasysorozatok, a foci vagy a hollywoodi színészek házasságai. Nemrég Budapest dallamát hozta létre összesített telefonos aktivitási adatok felhasználásával, és a vizuálból látszik: mi, benne élők adjuk a város színét, ritmusát. Interjú Janosov Milánnal.

230 ezer dollár: Ennyiért mondana le egy átlag amerikai a demokráciáról – És mi?

WMN Life – 2023. december 8. – MD

Lehet, hogy mi már rég eladtuk a demokráciát. Úgy adtuk el, hogy észre sem vettük, vagy úgy, hogy közben még mi fizettünk érte.

A büszkeség kétarcú érzelem: a legjobbat és a legrosszabbat hozza ki belőlünk

WMN Life – 2023. december 7. – MD

Azért fontos, hogy megértsük a büszkeség kettős természetét, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki ebből az érzelemből: úgy juthassunk a segítségével egyre magasabbra, hogy közben nem gázolunk át másokon.

„A mosolya nagyon szép, biztos az is sokat számított a meccsen” – A Sztárbox nőképe azért nem ennyire vészes

WMN Life – 2023. december 5. – MD

Nyári Dia bevonulása P!nk So What című dalára igazi feminista pillanat volt a Sztárbox vasárnapi elődöntőjében, ám sok szempontból nem ilyen jó a helyzet a nemek ábrázolását tekintve, és nagyon hiányzik egy női kommentátor!

< 2 3 4 5 6 7 8 >