Milanovich Domi

Milanovich Domi pszichológus-újságíró, szerkesztő, a lektani határ című podcast műsorvezetője. Diplomáit az ELTE pszichológia, a CEU Gender Studies és a Semmelweis Egyetem sportpszichológus szakán szerezte. Éveken át pszichológiát tanított, illetve emberi jogi szervezeteknél dolgozott (Budapest Pride, Magyar LMBT Szövetség, TASZ). 2018 óta főállású újságíró, a WMN-hez 2021 őszén érkezett.

Milanovich Domi cikkei

Összesen: 325 db cikk

Időnként faljuk be azt az átkozott pillecukrot! – Az erős önkontrollnak súlyos ára is lehet, nem csak előnyei

WMN Life – 2024. február 14. – MD

A tudatosság, a kitartás, az akaraterő értékes tulajdonságok – ki ne szeretne belőlük többet? De vajon létezik olyan, hogy túl sok önuralom?

Isten hasonló kötődési figura, mint egy szülő vagy egy partner, de nála milliók keresnek biztonságot

WMN Life – 2024. február 11. – MD

Istenhez is lehet biztonságosan vagy ambivalensen, elkerülő módon kötődni. Ma már egyre többet tudunk arról, milyen tényezők alakítják a bennünk formálódó istenképet, és az Istenhez való kötődés stílusa hogyan hat a mentális egészségünkre.

A Bíborszíntől a földönkívüli gyíkemberekig – a ma 80 éves Alice Walker kétes öröksége

Kult – 2024. február 9. – MD

Alice Walker kitört a szegregációból, és ő lett az első afroamerikai nő, aki Pulitzer-díjat kapott. Gloria Steinem harcostársa, Tracy Chapman szerelme volt, és sokáig úgy tűnt, minden megvan benne ahhoz, hogy igazi példakép legyen: felemelő sorstörténet, kiváló könyvek, a szabadságért való küzdelem. Aztán a dolgok máshogy alakultak…

Az autizmus vagy az ADHD nem betegség, hanem a világ megtapasztalásának érvényes módja

WMN Ügy – 2024. február 7. – MD

Az autista vagy ADHD-s emberek akkor betegek, ha megfáznak. Ettől még fejlesztésre, segítségre szükség van, de nem mindegy, milyenre. Autizmussal élő klinikai pszichológusok fogalmazták meg, hogyan tudjuk jól támogatni a többségitől eltérő idegrendszerű embereket.

„Az apahiány mindig fájni fog, de az ember végül maga mellett dönt” – interjú Marton Krisztián íróval

WMN Life – 2024. január 28. – MD

A Bőgőmasina szerzője, Marton Krisztián úgy nőtt fel a 90-es években Szegeden, hogy nem ismerte szudáni édesapját, és más színes bőrű embereket sem. Különbözősége, amit fekete meleg férfiként többszörösen is megtapasztalt, később új utakra, hol inspiráló, hol egészen veszélyes helyekre sodorta.

< 3 4 5 6 7 8 9 >