Milanovich Domi

Milanovich Domi pszichológus-újságíró, szerkesztő, a lektani határ című podcast műsorvezetője. Diplomáit az ELTE pszichológia, a CEU Gender Studies és a Semmelweis Egyetem sportpszichológus szakán szerezte. Éveken át pszichológiát tanított, illetve emberi jogi szervezeteknél dolgozott (Budapest Pride, Magyar LMBT Szövetség, TASZ). 2018 óta főállású újságíró, a WMN-hez 2021 őszén érkezett.

Milanovich Domi cikkei

Összesen: 325 db cikk

Az akcióhős törékenysége – ma 69 éves Bruce Willis, a demenciával élő színészlegenda

Kult – 2024. március 19. – MD

A Die Hard főszerepét olyan sztárok utasították vissza, mint Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Harrison Ford, Clint Eastwood, Al Pacino és Richard Gere. Aztán jött Bruce Willis!

Boldogságra, szeretetre, nyugalomra éhezünk, néha mégis falatozni kezdünk – Az érzelmi evésről

WMN Life – 2024. március 17. – MD

Olykor egészségtelen ételek fogyasztásával igyekszünk felvidítani magunkat, ami – ha nehéz időszakon megyünk keresztül, és rutinná válik –, túlsúly kialakulásához vezethet (ez persze számos más okból is létrejöhet). Hogyan tudunk ellenállni a kísértésnek?

Milanovich Domi: Mit jelent szeretni a hazádat 2024-ben?

WMN Life – 2024. március 15. – MD

A magyar állammal nagyon nehéz biztonságos kötődést kialakítani. Mert vagy elhanyagol, cserben hagy minket, vagy – ha vannak is jó pillanatai –, minimum zavaros, átláthatatlan, kiszámíthatatlan a működése.

„Megfenyegetett, ha eljár a szám, bántani fogja vagy megöli a kutyát”

WMN Ügy – 2024. március 12. – MD

Mivel sok támogató szolgáltatás, átmeneti szálláshely nem számol az állatok meglétével, a menekülő, vagy az életén változtatni igyekvő ember kegyetlen dilemmával szembesül: hátrahagyja-e az állatát, hogy a saját biztonságát növelje?

„Minden élőlény közül egyedül az ember képes a család által előírt sorsát tudatossá tenni”

Kult – 2024. március 11. – MD

Több mint száz éve alkotta meg a családi tudattalan fogalmát a világhírű magyar pszichiáter, Szondi Lipót. Élete bővelkedett különös fordulatokban, álmokban, találkozásokban, de ő sosem hitt a véletlenekben.

< 1 2 3 4 5 6 7 >