Milanovich Domi cikkei

Összesen: 217 db cikk

Az egyéves gyereket sem hagynád egész napra magára, akkor a kiskutyát miért? – Lélektani határ

Lélektani határ – 2023. május 11. – MD

Jelenlegi tudásunk szerint a kutya az egyetlen faj, amely úgy kötődik az emberhez, mint kisgyerek a szülőhöz. Ez nem véletlen, mi tettük őt ilyenné a háziasítás során – ezért nekünk is kéne vigyázni rá. De hogyan? Mi a baj a falkavezér-koncepciókkal, vagy épp a túlkényeztetéssel? Új podcastunk következő részében dr. Gácsi Márta etológus.

A fiúkat gyakrabban könyvelik el „rossz gyereknek”, ami elidegenítheti őket a sulitól

WMN Life – 2023. május 9. – MD

Kutatások szerint hajlamosak lehetünk túl hamar elkezdeni fegyelmezni a fiúkat ahelyett, hogy utánajárnánk, mi történik velük/bennük. Pedig sokszor csak nincs más eszközük kifejezni az érzéseiket, a nehézségeiket, mert a nemük miatt nem bátorítjuk erre őket eléggé.

A gyerek hasonló kötődéssel viszonyul a szerekhez, mint a szülőhöz – Lélektani határ

Lélektani határ – 2023. május 4. – MD

Mi jelenthet védelmet a függőségekkel szemben a különböző életkorokban? Mit tegyünk meg szenvedélybeteg hozzátartozónkért, és mi az a pont, ahol határokat kell húznunk, az ő érdekében? Új podcastunk következő adásában dr. Kapitány-Fövény Máté klinikai szakpszichológus.

„Jobban fog érteni minket egy gép, mint mi saját magunkat” – Lélektani határ

Lélektani határ – 2023. április 27. – MD

A mesterséges intelligencia fejlődésével önmagunk megismerésének új dimenziói nyílnak meg, és nagy kérdés, készen állunk-e erre a tudásra. Milyen előnyei, hátrányai vannak, ha egy chatbot a terapeutánk? És ha Freudot, Mácsait vagy Yalomot is képes lesz szimulálni a gép? Dr. Ujhelyi Adrienn szociálpszichológussal beszélget Milanovich Domi.

Férfiklimax és manstruáció: mindenkinek van ciklusa, nem csak a nőknek?

WMN Life – 2023. április 25. – MD

A hormonjaink mellett gyakran a hangulatunk, a betegségeink, és a fejlődési folyamataink is körkörösen változnak. Érdemes megismerni ezeket a mintázatokat, hogy fel tudj készülni a nehéz helyzetekre.

< 1 2 3 4 5 6 7 >