Milanovich Domi

Milanovich Domi pszichológus-újságíró, szerkesztő, a lektani határ című podcast műsorvezetője. Diplomáit az ELTE pszichológia, a CEU Gender Studies és a Semmelweis Egyetem sportpszichológus szakán szerezte. Éveken át pszichológiát tanított, illetve emberi jogi szervezeteknél dolgozott (Budapest Pride, Magyar LMBT Szövetség, TASZ). 2018 óta főállású újságíró, a WMN-hez 2021 őszén érkezett.

Milanovich Domi cikkei

Összesen: 327 db cikk

Az autizmus vagy az ADHD nem betegség, hanem a világ megtapasztalásának érvényes módja

WMN Ügy – 2024. február 7. – MD

Az autista vagy ADHD-s emberek akkor betegek, ha megfáznak. Ettől még fejlesztésre, segítségre szükség van, de nem mindegy, milyenre. Autizmussal élő klinikai pszichológusok fogalmazták meg, hogyan tudjuk jól támogatni a többségitől eltérő idegrendszerű embereket.

„Az apahiány mindig fájni fog, de az ember végül maga mellett dönt” – interjú Marton Krisztián íróval

WMN Life – 2024. január 28. – MD

A Bőgőmasina szerzője, Marton Krisztián úgy nőtt fel a 90-es években Szegeden, hogy nem ismerte szudáni édesapját, és más színes bőrű embereket sem. Különbözősége, amit fekete meleg férfiként többszörösen is megtapasztalt, később új utakra, hol inspiráló, hol egészen veszélyes helyekre sodorta.

Jodie Foster: Mindig el tudtam dönteni, mikor érezzek és mikor ne. Egyesek ezt sérült léleknek hívják – Portré

Kult – 2024. január 27. – MD

„Anyukám folyton azt mondogatta nekem, hogy most kell dolgoznom, amennyit csak bírok, mert mire 40 leszek, vége lesz. Most meg elmúltam 60, és sosem voltam ennyire elfoglalt” – idézte fel Jodie Foster, a nagy visszatérő, akit a Nyad című filmben nyújtott alakításáért 30 év után ismét Oscar-díjra jelöltek, mi pedig röviden vázoljuk, milyen út vezetett idáig.

A családi erőforrások apadnak, a szendvicsgeneráció magára marad – így alakulnak át a rokoni hálózatok

WMN Ügy – 2024. január 25. – MD

Az embereknek egyre kevesebb élő rokonuk lesz, pláne olyanok, akiktől segítséget is kérhetnek. Az állam mégsem enyhít a gondozási terheken, sőt.

Karikó Katalin: Mindig az a lány maradok, aki a magyar Alföldön rácsodálkozott a természetre – Portré

WMN Life – 2024. január 17. – MD

Karikó Katalinnak nemcsak a tudományos eredményei kivételesek, hanem a története is igazán népmesébe illő: egy kisújszállási vályogházból indult, és meg sem állt a Nobel-díjig. A biokémikus ma ünnepli születésnapját, mi pedig ez alkalomból elevenítjük fel életének legikonikusabb jeleneteit.

< 4 5 6 7 8 9 10 >