Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 398 db cikk

Hogyan lett Ugráló Borzból Ülő Bika: ki volt az indiánok legendás törzsfőnöke?

WMN Ügy – 2020. december 15. – KAd

„Ha a Nagy Szellem azt akarta volna, hogy úgy éljek, mint a fehér ember, akkor annak teremtett volna. A sast sem lehet kötelezni, hogy úgy éljen, ahogy a varjú él” – ezt mondogatta állítólag lakota nyelven a legendás indián harcos a cirkuszi közönségnek, ahol vadállat gyanánt mutogatták.

Ha rákapsz az ízére, sosem veszel majd kezedbe más írószert! – Hódolat és hűségeskü a töltőtollnak, históriával fűszerezve

Kult – 2020. december 13. – KAd

Nagyon hasznos találmány volt a golyóstoll, csak éppen az írás gyönyörűségét rabolta el tőlünk. Illetve rabolta volna, ha hagynánk. Ha nem rajonganánk mind többen és többen a szépírásért és a töltőtollakért. Érzéki kalandozás következik a tollak nyomában:

Kurucz Adrienn: A szülői levelezőlista és az osztálykarácsony bugyrai (novella)

WMN Life – 2020. december 11. – KAd

A szülőség egyik legemlékezetesebb (és olykor leginkább elfelejteni szándékozott) kalandparkja az iskolai levelezőlista, amely leginkább a különféle privát indulatok kicsatornázására szolgál, nem elsősorban az iskolai tudnivalók megbeszélésére. A karácsony ráadásul különösen stresszes időszak mindenkinek, és ez bizony nyomot hagy a diskurzuson is. Pláne, ha bizonyos üzenetek félremennek.

„Az ember képes rá, hogy udvariasságból elrontsa az életét” – Anna Gavaldának, mindannyiunk sziporkázó, jófej nagynénjének a születésnapjára

Kult – 2020. december 9. – KAd

Ma 50 éves napjaink egyik legismertebb bestsellerírója: a francia Anna Gavalda. Mit lehet tudni a meglehetősen visszavonult életet élő íróról? Elmondjuk, és teszünk mellé 10 telitalálat-idézetet is tőle ünneplésképpen:

Lehet idén (nagy)családi a karácsony, vagy megy a lecsóba az ünnep is?

WMN Life – 2020. december 3. – KAd

Idén minden családban előkerül a kérdés: találkozzunk-e a rokonsággal karácsonykor. Ha a szabályok lehetővé teszik is, felelős döntés-e összeterelni a családot? És ha úgy döntünk, igen, mit tehetünk egymásért, hogy a lehető legkevesebb kockázatot kelljen vállalnunk? Privát latolgatás és szakértők tippjei:

< 6 7 8 9 10 11 12 >

WMN közösség