Filákovity Radojka cikkei

Összesen: 304 db cikk

Kimenő Radival: Mi az utolsó dolog, amit egy sütőtökös latte lát életében?

Kult – 2022. szeptember 8. – FR

A tradicionális őszi programoktól a különleges mulatságokig.

„Most mit is akarnak tőlem pontosan?” – Analfabétának lenni nem csak azt jelenti, hogy valaki nem tud írni, olvasni

WMN Ügy – 2022. szeptember 8. – FR

Az olvasás képessége nem ott ér véget, hogy megtanuljuk a betűket és ki tudunk olvasni szavakat, mondatokat. Értelmezni egy szöveget már sokkal komplexebb feladat, és becslések szerint ma Magyarországon ez minden negyedik embernek nem megy. A funkcionális analfabéták nem tudják „megfejteni” a hivatalos leveleket, és nem tudnak például százalékot számítani, márpedig ez nagy probléma, ezért osztjuk meg egy tavalyi cikkünket az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napján.

„A szakmai teljesítményemnek mi köze van ahhoz, milyen ruhát veszek fel, milyen a frizurám!?” – Interjú Kis-Tóth Ágnes asztrofizikussal

WMN PWR – 2022. szeptember 4. – FR

„Annak ellenére, hogy most már elfogadjuk, egy nő akár lehet okos is, de mellette szinte elmaradhatatlan, hogy megnézzük és értékeljük őt más, tradicionálisan »nőiesebbnek« vélt kvalitások alapján is” – mondja Kis-Tóth Ágnes asztrofizikus, akivel a tudósokat (és azon belül is a női tudósokat) övező sztereotípiák mellett többek közt arról is beszélgettünk, eljuthat-e az emberiség oda, hogy féreglyukakon keresztül utazzon galaxisok között.

Kimenő Radival: Az őszi melankólia csak délibáb, gyere, űzzük el együtt!

Kult – 2022. szeptember 2. – FR

Az idei ősz hihetetlenül színesnek és inspirálónak ígérkezik már most – kezeket fel, ki várta még ezt az évszakot?! Ha te nem is tartoztál közéjük, ezek a programok garantáltan hangulatba hoznak!

„A kiégésre a legnagyobb gyógyírt a gyerekek jelentik” – Ismerjétek meg Eszes Valit, a budapesti Eötvös József Gimnázium pedagógusát

WMN Suli – 2022. szeptember 1. – FR

„Hogyan lehet mégiscsak egy olyan mintát mutatni, ami reményt ad a fiatal kollégáimnak? Hogy lehet megerősíteni őket abban, hogy annak ellenére, hogy most még több a fájdalom és a göröngy ezen az úton, mint kellene, de azért maga az út gyönyörű? Gyerekekkel lenni csodálatos dolog. És amíg a gyerekeken keresztül a jövővel találkozik az ember, addig a királyi úton jár.”

< 3 4 5 6 7 8 9 >

WMN közösség