Filákovity Radojka

Filákovity Radojka zsigerileg introvertáltnak tartja magát, még sincs semmi, ami jobban érdekelné az embernél. Hogy ezt az ellentmondást feloldja, újságíró lett. Indulásuk óta szerkeszti a Beszélnünk kell! és a Lélektani határ podcastokat, saját perinatálisveszteség-élményéből táplálkozva pedig egy, az érintetteket – és az ő egyéni útjukat a gyászfeldolgozásban – bemutató portrésorozattal dolgozik azon, hogy a perinatális veszteséget kevesebb tabu övezze. A keresztneve a szerb „öröm” szóból ered, a teljeset pedig kérésre változatos módokon tudja betűzni.

Filákovity Radojka cikkei

Összesen: 511 db cikk

Fancsikai Eszter: Ha sikerül valami, fél óra alatt megmagyarázom magamnak, hogy az miért is nem nagy dolog – interjú

WMN Life – 2024. március 24. – FR

Fancsikai Eszter meghatározó tényezője a mai magyar tartalomgyártói szcénának – ismerjétek meg jobban!

Kimenő Radival: fermentálj örömöt – legyen belőle a szűkös időkre is

Kult – 2024. március 22. – FR

A törpök élete nem csak játék és mese, de azért törekedni kell rá, hogy minél több legyen abból is.

„Otthonos szülésélmény nem attól lesz, hogy van ott kanapé, de nincs ott támogató szakember”

WMN Ügy – 2024. március 21. – FR

Elemeiben alakítaná át a szülészeti ellátást a Belügyminisztérium – az erről szóló miniszterirendelet-tervezet a napokban jelent meg a kormány honlapján, és nagy port kavart nemcsak a sajtóban, hanem szakmai körökben és a legnevesebb hazai civil szervezetek között is. A szülészeti ellátás reformja jó ideje esedékes, a mostani tervezettel kapcsolatban azonban kevés az információ, ami sokak számára aggodalomra adhat okot. Ahogy az is, hogy a rendelettervezet megalkotását csupán látszólag előzte meg széles körű társadalmi és szakmaközi, illetve az érintettekkel való párbeszéd.

Szoftverfejlesztő nappal, zongoraművész éjjel – Szalai Éva zongoraművész izgalmas karrierútja a zongorabillentyűktől a programozásig

Kult – 2024. március 17. – FR

Szalai Éva zongoraművész-programozóval többek közt karrierváltásról, a végletekig perfekcionista klasszikus zenei világról, a csodagyerekekről és a közösségi média zenefogyasztásra tett hatásairól is beszélgettünk.

Kimenő Radival: „Rabok tovább nem leszünk!”

Kult – 2024. március 14. – FR

Barlangok hónapja, tematikus séta, izgalmas olvasnivaló és még sok remek programlehetőség vár!

< 3 4 5 6 7 8 9 >