Filákovity Radojka

Filákovity Radojka zsigerileg introvertáltnak tartja magát, még sincs semmi, ami jobban érdekelné az embernél. Hogy ezt az ellentmondást feloldja, újságíró lett. Indulásuk óta szerkeszti a Beszélnünk kell! és a Lélektani határ podcastokat, saját perinatálisveszteség-élményéből táplálkozva pedig egy, az érintetteket – és az ő egyéni útjukat a gyászfeldolgozásban – bemutató portrésorozattal dolgozik azon, hogy a perinatális veszteséget kevesebb tabu övezze. A keresztneve a szerb „öröm” szóból ered, a teljeset pedig kérésre változatos módokon tudja betűzni.

Filákovity Radojka cikkei

Összesen: 451 db cikk

„Soha ilyen távolság nem volt az idősödők és a fiatalok között, mint ma” – páros interjú Endrei Judittal és Ung Danival

Júzer – 2023. október 30. – FR

„Szerintem viszont az első lépést nekünk, idősebbeknek kell megtenni. Nekünk kell keresni a lehetőséget a beszélgetésre, kapcsolódásra, hiszen mi vagyunk a tapasztaltabbak, a bölcsebbek. Mindezt pedig empátiával és megengedéssel kell tenni: nem kell a bölcsességünkkel meg a tapasztalatunkkal rájuk telepedni” – vallja Endrei Judit. Olvasd el a vele és Ung Danival készült interjút:

Kimenő Radival: Tedd felejthetetlenné az őszi szünetet remek családi programokkal

Kult – 2023. október 26. – FR

Mi lenne, ha az idei őszi szünetet igazán emlékezetessé tennétek? Ami a programokat illeti, országszerte minden adott lesz ehhez.

A két éhes olasz, akik megtanítanak az ételek (és az élet) élvezetére

WMN KNYHA – 2023. október 24. – FR

Egy szeretetteli műsor, ami elhiteti veled: la vita è bella.

A szülők be nem teljesült vágyainak és elfojtásainak árát a gyerekeik fizetik meg

Kult – 2023. október 20. – FR

Celeste Ng diszfunkcionális családról rajzolt képe univerzális. Fájóan ismerős az elfojtás, a kommunikációs nehézségek, az egymás irányába tett suta lépések sora. A látszólag idilli családkép mögött a repedező vakolat.

Kimenő Radival: csekkolj ki a valóságból 5 felejthetetlen őszi programmal

Kult – 2023. október 20. – FR

Tűzzsonglőrök és boszorkányok, őszi színekben pompázó botanikus kert és sétahajózás a Balatonon – minden adott, hogy október vége felejthetetlen legyen!

< 1 2 3 4 5 6 7 >