D. Tóth Kriszta cikkei

Összesen: 554 db cikk

Kun-Welsz Edit: „Egyszerűen csak szerettem számolni, és nem értettem, hogy ezzel mi a baj”

WMN PWR – 2023. május 23. – DTK

A Tőzsdecápákban és A Wall Street farkasában feltűrt ingujjban kiabáló férfiak, na meg a társadalmi és családi közegünk olyan erős sztereotípiákat masszíroznak belénk, hogy sok lány ezért nem meri (vagy akarja) a pénzügyi szakma befektetési területeit választani. Most bemutatunk egyet, aki szembement ezzel. D. Tóth Kriszta beszélgetett Kun-Welsz Edittel, olvassátok el, érdemes:

„Milyen jó lenne tudni, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban!” – Kiss László csillagász az Elviszlekben

Elviszlek magammal – 2023. május 17. – DTK

Az milyen, hogy az Elviszlek magammal valaha volt egyik legszórakoztatóbb vendége egy csillagász, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, két kutatóintézet vezetője? Pedig ez a helyzet. Ne hagyjátok ki az e heti Elviszleket, és benne: Kiss László csillagászt!

Bombera Krisztina: „Vagyok, aki vagyok, tartok, ahol tartok, lett, ami lett” – Elviszlek magammal

Elviszlek magammal – 2023. május 10. – DTK

„Elég marha jól vagyok” – mondja nevetve Bombera Kriszta DTK-nak, és mi el is hisszük neki. Ötven múlt, és tényleg jobb formában van, mint valaha. Pedig pár éve abbahagyta imádott szakmáját, a televíziózást. Vagy az is lehet, hogy nem „pedig”, hanem éppen ezért… Az Elviszlek magammal e heti epizódja két régi „harcostárs” különlegesen bensőséges beszélgetése.

„Jóval kevesebb egóharc van a női vezetők között” – Mindent bele! podcast

Mindent bele! – 2023. május 9. – DTK

A címben szereplő állítás nem az egyetlen erős mondat ebben a beszélgetésben. De hát mit is várhat az ember egy olyan podcasttól, amelyben négy határozott nő szerepel? Érdemes őket meghallgatni: a Mindent bele! podcast műsorvezetője ezúttal D. Tóth Kriszta, vendégei Oltai Kata művészettörténész, Balázsi Katalin anyagtudós és Zakariás Fruzsina közgazdász.

Szerbiai tömegmészárlások: ugye velünk ez nem történhet meg? – Dr. Gyurkó Szilvi és D. Tóth Kriszta jegyzete

WMN Ügy – 2023. május 5. – GySz, DTK

Nemcsak azt kellene kutatnunk görcsösen, minden erőnkkel, mi visz rá valakit, hogy fegyvert fogjon, hanem azt is, hogy mi tart vissza ettől. Mert gyerekek, fiatalok milliói az Egyesült Államoktól Dél-Afrikán át Szerbiáig nem követnek el ilyesmit. Akkor sem, ha a társadalmuk erőszakkal átszőtt, akkor sem, ha könnyű hozzáférésük van lőfegyverekhez, akkor sem, ha videójátékoznak, akkor sem, ha otthon bántalmazták őket. Dr. Gyurkó Szilvi jegyzete a szerbiai tömegmészárlások kapcsán, D. Tóth Kriszta elő- és utószavával.

< 1 2 3 4 5 6 7 >