1. Wossala Rozina a saját bevallása szerint rettenetesen rossz gyerek volt.

A Popfilterben felidézi azt az esetet, amikor vett egy motort, viszont ezt titokban kellett tartania édesanyja előtt, így aztán azt hazudta, hogy ez az egyik barátja motorja, ami az ő garázsukban telel. Csakhogy olyan büszkén mutogatta a járgányt, hogy ezzel gyanút keltett Kánya Katában. Aztán le is bukott.

2. Kánya Kata életében először beszél podcastban. Azt mondja, alapjaiban változott meg a kommunikáció ahhoz képest, amikor ő kereskedelmi rádiózott, ám felesleges azt boncolgatni, jobb lett-e, vagy sem. Ebben kell megtanulnunk élni, és ő ehhez szívesen kér segítséget Rozinától és az ő baráti körétől.

3. Ahhoz képest, hogy társkereső irodát vezet, Kánya Kata egyáltalán nem vallja magát romantikus alkatnak – lánya szerint ő csak ellenáll ennek, valójában nagyon is romantikus.

4. Rozina az utóbbi két évben sokat foglalkozott önismerettel, régi kultúrák tudásával, spiritualitással. Édesanyja azt mondja, az ezotériával akkor van gond, ha az ember csak várja, hogy mindent „bevonzzon” az életébe, de nem tesz érte semmit. Kánya Kata szerint nem a találkozásnak kell romantikusnak lennie, hanem a kapcsolatnak.

5.

„Hibázni szabad” – mondja Kata, és Rozina szerint ez a legfontosabb üzenet a mai világban.

6. Felidéznek egy esetet, amikor Rozinának az ötösért kellett felelnie a suliban, és a tanár hosszasan kérdezgette („mindig volt egy utolsó-utolsó-utolsó kérdés, amíg aztán el nem rontott valamit”). Kata azt mondta a lányának: szó se lehet róla, hogy másnap ugyanennél a tanárnál ugyanezt végigcsinálja irodalomból. Menjen be, és mondja meg: köszöni, de neki jó a négyes.

7. Rozina elmeséli, hogy mekkora hatással volt rá a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor: amikor 21 nap szabad ég alatt alvás után hazajött a dzsungelből, úgy érezte, megfullad a négy fal között. Azóta rendszeresen alszik a szabad ég alatt, és kétszer elvonult Dél-Amerikába digitális detoxra a dzsungelbe.

8. Rozinának nagyon sokat adott a reggeli élő műsor, ahol nem ritkán elképesztő helyzetek adódtak, és azokból kellett „visszahozni” az adást. Kata az élő rádiózásnál azt tapasztalta meg, milyen az, amikor tíz másodperc alatt rá kell hangolódni egy betelefonálóra.

„Engem nem érdekelt, hogy társat keres, nem érdekelt, hogy kire vágyik – engem az érdekelt, mit nem akar elmondani” – mondja.

9. „Villámló tekintetétől a jóisten mentsen meg!” – mondja nevetve Rozina édesanyja pillantásáról. Kata felidéz egy esetet, amikor Rozina kislányként rossz fát tett a tűzre, és azt kérte, hogy ő csukja be a szemét, és addig ne nyissa ki, míg el nem árulja, mit követett el a lánya.

10. Kánya Kata mesél arról is, milyen volt első színésznőként televízióssá válni, hogyan tanította meg Kudlik Júlia hírt olvasni a televízióban – és miért nem olyan könnyű feladat a híradózás, mint amilyennek kívülálló számára látszik. A színész kollégái egy ideig nevettek Katán, hogy elmegy a tévébe, aztán egyre többen hívták fel, hogy nem segítene-e nekik elhelyezkedni ugyanott.

Csepelyi Adrienn