Keresés

A keresett kifejezés: "trembácz éva zsuzsa"

Összesen: 211 db találat

Jane Fonda: Fiatalnak lenni nehezebb, mint öregnek

KI VELE! – 2024. május 19. – TÉZS

Jane Fonda és más hetvenévesnél idősebb híres amerikai nők jelentik ki kerek perec, hogy azt tapasztalják, könnyebb idősnek lenni, mint fiatalnak vagy középkorúnak. El is mondják, milyen előnyökkel jár, ha valaki a hetvenes–nyolcvanas éveiben jár.

Versenyfutás az idővel egy kisfiú életéért – a négyéves Beni Duchenne-féle izomsorvadással él

WMN Ügy – 2024. március 20. – TÉZS

Őrjítő tehetetlenség, emberi önzetlenség, szteroidok, fel-felvillanó remény a hatalmas információözönben, a család fájdalmából hasznot húzó csalók felbukkanása, és egy tündéri kisfiú, aki a kétségek között a szüleibe kapaszkodik.

Mérföldkő a nővé válás útján: a 15 éves latin-amerikai lányok ünnepe, a quinceañera

WMN Ünnp – 2024. február 21. – TÉZS

Mesebeli elemekkel átszőtt szép szokás a quinceañera, vagy drága szülinapozás, egyfajta sweet fifteen a sweet sixteen helyett? És mi van azokkal a lányokkal, akik máshogy képzelik el a női létet? Mexikói, kolumbiai és brazil ismerőseivel beszélgetett Trembácz Éva Zsuzsanna.

A város, ahol igazán élvezetes (l)enni – Borcsa megkóstolta Isztambult

WMN KNYHA – 2024. február 9. – FB

Mitől lesz fehér a vízzel hígított raki? Iható-e a csapvíz? Miért egyen óvatosan desszertet a vegetáriánus? Kis török kajakörkép.

Isztambul kóbor állatai – A török állatszeretet fényei és árnyékai

WMN Life – 2024. február 4. – FB

Az egyik oldalon: a hihetetlen állatszeretet. A hagyományokban is jelenlévő állatvédelem. A másikon: az állatok embertelen módszerekkel való irtása, felelőtlen nemtörődömség.

Halálfélelemmel sűrített, öröknek tűnő másodpercek – A pillanat, amit a földrengés túlélői sosem felejtenek

WMN Life – 2024. január 31. – TÉZS

Milyen átélni, amikor megmozdul alattad a föld? Mennyire hosszúra nyúlhat egy perc, miközben örvénylik a talaj és rázkódnak a téglaépületek körülötted?

Éva vagyok, ornitofóbiás, azaz irreális szinten rettegek a madaraktól

WMN Life – 2024. január 24. – TÉZS

Hiába kis testű, színes vagy mások által szépnek tartott egy szárnyas, a madárfóbiás számára ugyanúgy veszélyt jelent. Ráadásul míg kígyókkal vagy pókokkal elvétve találkozunk az utcán, galambokkal, varjakkal annál többször!

Iskolai öltözködés: kell-e korlátozni a kamaszokat? És ha igen, mi lehet erre megfelelő indok?

WMN Suli – 2024. január 19. – TÉZS

Az iskolai dresszkódokkal az (is) a baj, hogy világszerte nagyobb arányban érintik hátrányosan a lányokat, illetve a kisebbségi csoportok tagjait, míg a fiúk öltözködéséről általában kevesebb szó esik.

Retekből faragott Mária, ünnepi tejberizs és 28 °C meleg – Karácsony a világ körül

WMN Ünnp – 2023. december 19. – TÉZS

Bár a karácsonyról alkotott képünket elsősorban a saját tapasztalatainkra, illetve az amerikai filmekre alapozzuk, sok országban nagyon máshogy néz ki az ünnep, mint nálunk. Kis utazásra hív bennünket Mexikóban élő szerzőnk, Trembácz Éva Zsuzsanna, aki már a világ számos pontján karácsonyozott:

Ahol kimaxolják a bulgurt – isteni, gyorsan elkészíthető ételek Isztambulból

WMN KNYHA – 2023. december 15. – TÉZS

Ellerine sağlık!, azaz jó egészséget a kezednek! A törökök ezzel a jókívánsággal köszönik meg a szakácsnak a főztjét, írja szerzőnk, aki Isztambulból Mexikóvárosba költözött, de a török konyha számára legkedvesebb receptjeit magával vitte, és most megosztja velünk is:

< 1 2 3 4 5 6 7 >