-

1. Amikor a kedvenc rockbandám koncertjén álltam a tömegben...

... kezemben egy műanyag pohárban sörrel, és elfelejtettem, hogy létezik a világ. Közben torkom szakadtából üvöltöttem az összes számot, mert mindet kívülről fújom, és kilocsoltam a sört, mert tök mindegy, a helyes srác úgyis elment a következő körért.

2. Amikor egy hatalmasat csókolóztam azzal a sráccal, aki a sört hozta nekem...

...a koncert közben, szartunk rá, hogy közben zuhog az eső, aztán hazamentünk és szeretkeztünk, majd másnap úgy ébredtünk fel, hogy szerelmesek vagyunk egymásba, és soha többé nem akarjuk a másikat elengedni.

3. Amikor ugyanennek a rockbandának a lemezét hallgattam otthon a szakításunk után...

...és máris jobbnak és kerekebbnek éreztem tőle a világot, mert az ember ilyenkor mindig rájön, hogy még a rockzenészeknek is van olykor szerelmi bánatuk, amit kiírnak magukból egy ilyen dalban, aztán ők is talpra állnak, mert az élet megy tovább.

4. Amikor szabadnak éreztem magam egy vitorláson...

...táncoltam és üvöltöttem a menetszélbe Katona Klári: Vigyél el! című számát, közben pezsgőt ittam és nevettem, barnára sülten, kívánatosan, karcsún, és közben annyira tudtam, hogy létezem!

5. Amikor friss rákot ettem a parton...

... vagy indiait faltam az egyik kedvenc kifőzdémben, Pho-levest kanalaztam, túrógombócot készítettem, a világ legfinomabb fagyiját nyaltam, a legtökéletesebb tésztát lapátoltam, paradicsomba haraptam, amit mama érlelt a kertben, na meg a nap.

6. Amikor berúgok a szerelemtől...

... részeg vagyok a kedvenc boromtól, drága Pinot Noirt rendelek az utolsó ezreseimből, és úgy élnek, mintha gazdag lennék.

7. Amikor motorozok a sráccal, akit szeretek...

...csak úgy, hogy fogalmunk sincs, merre megyünk.

8. Amikor kiszaladok a természetbe...

...fekszem egy ismeretlen tér pázsitján, ahol bogarak másznak a hajamba, nézem az eget, és megvárom, amíg rám esteledik.

9. Amikor soha többé nem haragszom senkire...

... stressz nélkül létezem, imádom önmagam, és mindent, ami körülvesz, mert csak egyszer vagyunk itt. Jó, valaki kétszer.

+1. Amikor túlélem a rákot, és rájövök, hogy van retúrjegy vissza az életbe.

Szentesi Éva

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/Paul Natkin/WireImage