Azoknak, akik az utóbbi időkben aggódtak volna Tom Hanksért, üzenem: megnyugodhattok, már elült a vész! A színész nemrég gyógyultan térhetett haza az otthonába a feleségével. Bevallom, én kicsit megreccsentem, amikor a hírekben azt olvastam, hogy Tom Hanks elkapta a koronavírust. Imádom Tom Hankset – az egyik kedvenc színészem. Az a szégyenteljes gondolat futott át a fejemben: „De miért pont ő kapta el, miért nem inkább X. Y.!?” (X. Y. helyébe odaképzelheted a legkevésbé szeretett színészedet.) Miután elült a bűntudatom ezért a mételyesen gonosz gondolatért, eszembe jutott, ha már témánál vagyok, lecsekkolom, melyik hírességgel mi a szitu a karanténban. 

Amit pedig az oldalaikon találtam, az a legszórakoztatóbb dolog volt hetek óta.

A hírességeket négy típusra tudnám osztani annak alapján, ki milyen karanténos tartalmakat csinált:

  • Van a teljesen passzív, aki semmilyen életjelet nem ad magáról (nagy sajnálatomra), mint például Beyoncé vagy Adele.
  • Vannak, akik elképesztő heroikus őrültségeket vállalnak be, mint Tom Hanks felesége, Rita Wilson, aki megadta élő adásban a telefonszámát, ezentúl lehet őt keresni! Vagy Lizzo, aki valami fura megfontolásból furulyával ad elő dalokat Instagramon.
  • Vannak a szentimentálisak, akik a hálószobájukból osztják meg, hogy mi történik velük otthon, mint Chris Martin vagy Robbie Williams.
  • Végül pedig vannak a stréberek, akik napi szinten jelentkeznek egyszerre több platformon elképesztő mennyiségű tartalommal, mint Reese Whiterspoon, aki táblázatokat készít, feladatokat javasol a követőinek, professzorokkal, szaktekintélyekkel élőzik, és problémamegoldó-fókuszú életmódadásokat csinál. (Oké, beismerem ezek tényleg tök hasznosak voltak.) És ott van Courteney Cox, aki mindent IS csinál egyszerre: zongorázik, táncol, sorozatmaraton-kihívást tol és tiktokozik. 

Na de jöjjenek a top kedvencek!

Chris Martin jelentkezik

A színészek mellett mostanában elég sok zenész is úgy döntött, bejelentkezik élőben, és ad egy minikoncertet az otthonából. Az első ilyen szuper pozitív példa az volt, amikor Chris Martin, a Coldplay énekese a napokban fogta magát, és élőben muzsikált egyet. Itt tudjátok visszanézni az adást: 

Coldplay🌙☀️ on Instagram: "Chris played a mini gig at home earlier today on IG Live. @glblctzn @WHO @JohnLegend #TogetherAtHome"

Nem ám valami rideg távolságtartó, pózer élőzés volt ám!

Sokkal inkább igazi örömzenélés a javából, amit néha megszakított egy-egy sztorival, vagy épp válaszolt egy kommentelői kérdésre, de lehetett tőle dalokat is kérni.

Ebben a rettentően túlpörgött, zajos, harsány közösségi médiában igazán jóleső érzés látni egy ennyire önazonos, laza, megnyugtató kiállású embert. Én nem vagyok egy rajongó alkat, de elképesztő erejű jelenléte van a pasasnak, engem teljesen a bűvkörébe vont. Vigyázat, most egy szentimentális mondat következik: ahogy a kommenteket olvastam, úgy tűnt, hogy néhány millió embernek segített megnyugodni arra az időre, amíg zenélt, és elhitték neki, hogy minden rendben lesz. 

Ő számomra rettentően pozitív példa arra, ilyen nehéz időkben hogyan lehet jóra használni a hírnevet.

Gal Gadot és barátai

Hogy ne csak ömlengjek, egy rossz példát is mutatok arra, hogyan NE használd a nyilvánosság erejét. Talán ti is láttátok már Gal Gadot (Wonder Woman) éneklős videóját. A színésznő a lehető legjobb szándékkal forgatott egy közös videót hollywoodi cimboráival az önként vállalt karantén hatodik napján.

A videóban közösen éneklik el John Lennon híres dalát, az Imagine-t. Ez pedig jelenleg a YouTube egyik legutáltabb videója.

A közös éneklés apropója az összetartozás érzése, lelkierő, béke, a nyugalom átadása lett volna… ehelyett elképesztő gyűlöletet vont a fejére.

A kommentelők azt kifogásolták Gadot videójában, hogy az alkotás rettentően érzéketlen és bántó volt. A benne szereplő hírességek luxuskaranténjaikból, többhektárnyi birtokaikról, széles pázsitról jelentkeztek be, és e jómód látványa sokaknál kiverte a biztosítékot. Ezzel az érveléssel pedig egyszerűen nem tudok vitatkozni, a videó tényleg eléggé szürreálisra sikeredett. Sajnos ilyen az, ha a legjobb szándék félremegy.

Ha egy jó példát kéne mutatnom arra, milyen az, amikor egy közös éneklés igazán jól működik, és a szándék is átjön, akkor az Presserék videója, íme: 

Üdv a fiúklubból: mit csinál Tom Holland, Ryan Reynolds és John Krasinski?

Tom Holland, az ifjú Pókember egy nagyon fura kézenállás-challenge-et indított el a napokban, a kihívottjai pedig Ryan Reynolds és Jake Gyllenhaal. A feladat az, hogy kézenállás közben kell felvenniük a pólójukat. Az igazi szuperhősök ugyanis erre is képesek. Ha pedig te eddig nem voltál rá képes, a karantén végéig bőven lesz időd gyakorolni ezt a mutatványt. Íme: 

And eventually we've got the whole thing lmfao, @tomholland2013 you need to learn how to use Instagram for real 😂😭 And so this is what Tom's quarantine looks like?? 🤣🤣 Quarantine at the Holland's is feeding us well ahahah 😎😏🔥

Jake Gyllenhaal és Ryan Reynolds még nem csinálták meg a kihívást, utóbbinak jó kifogása van erre, ugyanis eléggé aktívan részt vesz a kanadai és az amerikai „Maradj otthon!” kampányban. Érdemes az ő Instagram-oldalát is követni, mert olykor-olykor elképesztően vicceseket posztol. 

Mood. #QuaranTeenageWarhead @deadpoolmovie

John Krasinski pedig Some Good News néven videóblogot indított, amiben a világ pozitív híreiről számol be. Legutóbb arról mesélt, hogy meglepte egyik rajongóját, a kilencéves Aubrey-t azzal, hogy konferenciahíváson keresztül énekelt neki a Hamilton című brit musicalből. A kislány ugyanis a karantén miatt nem tudta megnézni a darabot, és már napok óta ezen szomorkodott. 

A közösségi média hiperaktív szereplői: Reese Whiterspoon vs. Courteney Cox

Még nem dőlt el, ki a nagyobb stréber az Instagramon: Reese Whiterspoon vagy Courteney Cox. Mind a ketten elképesztően aktívak: míg Reese Whiterspoon a problémamegoldó életmódfókuszú tartalomgyártásra kapcsolt rá, Courteney Cox a szórakoztatásra. Cinizmusomat félretéve alapvetően mindketten tök szuper tartalmakat csinálnak. Ugyanakkor lássuk be, rettentően szürreális élmény, ami most a közösségi médiában történik.

Earlier this morning, I got to share some news for @reesesbookclub on Instagram Live!!!! It's an absolute joy to announce @GlennonDoyle's #Untamed as my April book pick. This memoir is so packed with incredible insight about what it means to be a woman today , what did we learn as young girls about how to behave or believe, and why we need to free ourselves from a lot of these ideas that don't work anymore. (Hot tip: Being "selfless" is not the highest goal a woman can achieve!!) This book spoke to me so loudly and clearly...I swear I highlighted something in EVERY chapter. Thank you @glennondoyle for sharing your heart and soul with us! I can't wait to hear all of YOUR thoughts about this book pick over on @ReesesBookClub. Happy reading, everybody! 📚

Whiterspoon Instagram-videóban coacholja a követőit, emellett könyvklubot vezet, és nemrég megosztotta azt a napi rutinját, hogy milyen kérdéseket tesz fel reggelente magának, ami segít rendszert vinnie a napokba. Nos, olyanokat, mint:

Mi mindenért lehetek ma hálás? Kivel fogok ma online találkozni, telefonon beszélni? Mit fogok sportolni? Mit fogok ma alkotni, vagy milyen alkotásban fogok ma gyönyörködni?

Trying to make sense of how to work from home, eat right, not stress, run two businesses, and care for three kids has been a full time job the last few weeks.⠀ ⠀ Luckily, I called some awesome friends who are experts in lots of areas for advice. We discussed parenting, marriage counseling, pre-natal needs, financial advice, and so much more. ⠀ ⠀ I found them so helpful and I wanted to share a few of my chats with you all. I'm calling this series #ShineOnAtHome. I hope that these conversations can help guide you or inspire you or just make you laugh.⠀ ⠀ @HelloSunshine and I are also partnering with @wckitchen to raise awareness about their new #ChefsForAmerica program that feed medical workers and underserved communities across the country. ⠀ ⠀ Support World Central Kitchen here or by clicking the link in my bio: wck.org/shineon

Mindeközben a Jóbarátok Monicája Jóbarátok-maratont tart!

Aki hozzám hasonlóan fanatikusan imádja a Jóbarátokat, annak javaslom Courteney Cox (Monica Geller) Instagram-oldalát: ezek szerint az életben is akkora stréber, mint sorozatbeli karaktere. Tiktokozik, instagramozik, kihívásokat teljesít, sőt úgy döntött, hogy ha már ennyi ideje felszabadult, akkor lenyomja a Jóbarátok mind a tíz évadát. Erre ugyanis még nem volt ideje eddigi karrierje során, és mindig is tervezte, hogy egyszer majd megteszi.

A legkirályabb, hogy a celebek Instagramjain is vannak összeolvadások, koprodukciók és közös live-ozások, nemrég például Jimmy Kimmelnél jelentkezett be, és egy ki tud többet a Jóbarátokról kvízben összemérte tudását egy rajongójával. Spoiler: Courteney Cox vesztett.

Maradék szabadidejében a lányával közösen énekelnek a nappalijukban, ezeket visszanézhetitek itt:

Could this be why Coco and Johnny are socially distancing themselves from me? #bored #quarentine

Late night show-hostok videóblogolnak

Mi lesz veled így James Corden, Jimmy Kimmel és Jimmy Fallon?

DTK hatalmas Graham Norton-fan, legutóbbi koronanaplójában ajánlott is tőle egy elég jó epizódot, érdemes megnéznetek. Az én kedvenceim pedig a fentebb említett úriemberek. Amerikában valami elképesztő gyorsasággal adaptálódtak a late night show-műsorok a karanténhoz, és mindegyik műsorvezető a saját otthonát alakította át stúdiónak – James Corden például a garázsából, azaz a „férfibarlangjából” jelentkezik be rendszeresen, ami szerintem tök testhezálló poén, tekintve, hogy autós műsora van.

De Jimmy Kimmel is rendszeresen „rácsörög” a hírességekre, tudakolva, kinek hogyan telik az ideje, és mit gondol a jelenlegi helyzetről. Legutóbb Jennifer Anistonnal csacsogtak egyet élőben, íme: 

Mindannyian tök őszintén, nyíltan és önkritikusan beszélnek arról, ami most történik a világban – ami számomra szintén jó példa arra, hogyan érdemes a hírnevet és a közösségi médiát használni ezekben a nehéz időkben.

 

Őfelsége Robbie Williams egyenesen a hálószobájából

És akkor a végére tartogattam a legbombább hírt. Nem vagyok egy Robbie-fan (oké, oké, beismerem, van egy-két száma, amit én is nagyon szeretek), de még én is érzem, mekkora menőség az, hogy Robbie Williams rendszeresen élőben jelentkezik be random az otthonából. És énekel. És képzeljétek el, tök véletlenül elkaptam egy ilyen estét! 

Úgyhogy, ha nem vagyok is egy nagy Robbie-rajongó, mégis kötelességemnek érzem, hogy szóljak: taka’ van az Instagramon, gyerekek, mert bármikor élőzhet Robbie.

Aki pedig jobban szereti esetleg az R&B-t, az Sam Smitht és John Legendet kövesse. Utóbbi napi rendszerességgel posztol és zenél a családjával Instagramon, és valami rettentően cukik.

John Legend on Instagram: "Social distancing is important, but that doesn't mean it has to be boring. I did a little at-home performance to help lift your spirits...."

Szőcs Lilla