Fiala és Szentesi művésznők a rúzsok koronázatlan királynői, de mi, többiek is feldobunk néha valamit, bár meggyőződésem, hogy nekik külön rúzsgardróbjuk van. Én a múltkor selejteztem ki egy csomó pont ugyanolyan színű rúzst, és reménytelenül keresem az igazit. Ami nem húzza össze a szám, nem kopik le, élénk marad a színe, egy rétegben fed, és még az összetétele is vállalható. Na, és persze állatokon sem tesztelték. Szentesi nem szállt be a buliba, ő kikészült az éhségtől, de nem is baj, mert lemosott volna mindenkit a porondról. Vagy legalábbis a rúzsa. 

Szóval volt egy csomó hamburger meg egy csomó rúzs, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy lehet abszolválni egy péntek esti kajálást úgy, hogy a sminkünk végig tartson. (Spoiler alert! Röviden: Sehogy. De akkor még nem tudtuk, úgyhogy...) Mentünk, kentünk, fotóztunk, ettünk és utána újra fotózkodtunk. A végeredmény? Íme: 

Fiala Borcsa – MAC retro matt liquid colour – Dance with me – 7600 Ft

A MAC rúzsai tartósságukról híresek, személy szerint lerobbantani sem tudom magamról, bezzeg a hamburger. A hivatalosan folyékony ajakszínező pillanatok alatt megköt, nem ragad és hat-nyolc órán át tartós. Nyilván nem egy olajfürdőre gondoltak, de Borcsa száján nem vizsgázott jól a rúzs. 

Gyárfás Dorka – L'Oreal Paris Infallible Sexy Balm – 202 Adventure – 2800 Ft

 A L'oreal hibridje „súlytalan, bársonyos textúra, vibráló pigmentek és akár 12 órás hidratálást” ígér, legalábbis a Krémmánia alapján. A hidratálással biztos nem volt gond, ám szegény elvérzett a nagy hamburgerezésben. Azt viszont fontos elmondani, hogy a cég nem is kommunikálja tartós termékként, úgyhogy nem vártunk tőle mást. 

Marossy Kriszta – CATRICE DAWID TOMASZEWSKI WILD MATT LIP COLOUR – 1300 Ft

Marossy művésznő olcsó rúzsának színe gyönyörű, a 2017 október-novemberi limitált kollekciójának egy darabja. Nagyon meghatódott, amikor ezt megtudta, ugyanis csak leemelte egy osztrák Bipa polcáról, de megesküdött, hogy mostantól másként tekint rá. A krémmánia szerint: „Magas fedésű textúra ultra matt hatással a kifejező ajkakért.” –Tartósságról nem írnak, de – mint a lenti fotókon is látszik – a lengyel divattervező kollaborációja nem is ebben erős. 

Szőcs Lilla – Kiko smart szájkontúrceruza – 2,5 Euró 

A látszólag MAC-koppintásnak tűnő szájceruzája ugyan olcsó, de arra számított, hogy mivel jól fed, ezért tartós is lesz. Szépen mattít, jól fed, és nem kenődik – ezért is használják sokan a szájkontúrt rúzs gyanánt. Lilla azt is részletesen elmesélte, hogy inkább pecsétként távozik, mint kenődik, ezért is fűzött nagy reményeket hozzá. Az alsó részt lekopott, felül viszont állta a sarat. 

Zimre Zsuzsa – Maybelline Super Stay Color – 510-es árnyalat – 6 Font 

Köszönöm, hogy szembesülhettem a szeplő tömegemmel, ezt észre sem veszem. A Maybelline rúzsába akkor estem bele, amikor Szentesi kapott valakitől egyet, és kipróbáltam. Bár a színe nekem túl ütős volt, szereztem egy másikat. Nagyon bejött, mert tartós, matt, szépen kopik, és jár hozzá fény is, ha valaki azt szereti. Egyetlen hátránya, hogy nehéz leszedni este a szájról, legalábbis az összes sminklemosóm elvérzett rajta. Ha olyan terméket keresel, amely bírja az olajat, akkor ezt javaslom. 

Zimre Zsuzsa

Képek: WMN