Takács Dalma

Takács Dalma újságíró és művészetterapeuta, időnként szerkesztő. Legszívesebben lélektani és kulturális témákról ír, de leköti minden, aminek köze van az utazáshoz, a mentett kutyákhoz, az emberi jogokhoz, a mentális egészséghez, a punkzenéhez, vagy a Fragolában kapható nutellás fagyihoz. Egy napra szívesen lenne Uma Thurman a Kill Billben.

Takács Dalma cikkei

Összesen: 169 db cikk

Nem elég, ha évente egyszer beoltatjuk – Vizsgálatok, amiket mindenképpen el kell(ene) végeztetni kutyán, macskán

WMN Life – 2024. július 15. – TD

„Bezzeg falun nem voltak ilyen badarságok, mint oltás, meg fogkőleszedés, meg bűzmirigy, mégis megmaradtak az állatok” – mondta megboldogult nagyapám, megfeledkezve arról, hogy kedvenc Bodrija 7 év helyett talán 15-öt is élhetett volna, ha ezekre az „úri huncutságokra”, „felesleges pénzköltésekre” sort kerítenek. Sokszor ugyanis épp a bagatellnek tűnő problémák okozzák a komoly betegségeket, amiket egy kis odafigyeléssel kivédhetnénk.

A te családod tudja, milyen temetést szeretnél majd magadnak? A halálmappa a haldoklót és a gyászolót is segíti

WMN Life – 2024. július 14. – TD

Hogy képzeled el az utolsó 24 órád? Milyen ruhában szeretnéd, hogy eltemessenek? A kutyád kihez kerül majd – és az illető honnan fogja tudni, mikor kapott utoljára oltást? Na és a Facebook-profilod – azzal vajon mi lesz? Ezekről a témákról a többségünk nem szívesen beszél – pedig ha tetszik, ha nem, előbb-utóbb mindannyiunk életében aktuálissá válnak. Ebben segíthet a halálmappa összeállítása.

On The Spot: „Kell az az élmény, ami kimozgatja a megrekedt traumát” – Interjú

WMN Life – 2024. július 5. – TD

A dokumentumfilm-sorozat készítői egy percig sem tagadják: témáikhoz sokszor épp saját élményeik vezetik el őket, a forgatások során ők is folyamatosan tanulnak, és gyógyítják be sebeiket. Cseke Eszter és S. Takács András szülésélményről, balinéz mindennapokról és környezetvédelemről mesélt Takács Dalmának.

Celine Dion: Ha nem tudok futni, sétálok. Ha nem tudok sétálni, mászom

Kult – 2024. június 28. – TD

Egy díva a többezres tömeg előtt, talpig flitterben és sminkben, és egy nő, összekuporodva, fájdalomtól nyögve az ágyon. Mindkettő ugyanaz: Celine Dion. Az énekesnő életéről és betegségéről készült filmet, az Ez vagyok én: Celine Diont ajánljuk.

Stephany Boateng: A görkori megadja azt a szabadságot, amit a hétköznapi stressz és a rasszizmus elvenne

WMN Life – 2024. június 21. – TD

Stephany Boateng semmilyen szempontból sem hétköznapi lány. Noha a neve alapján először zongoraversenyeket, YouTube-videókat, klasszikus zenei kritikákat dob fel a kereső, mára már elsősorban nem zenészként, hanem korisként definiálja magát. Sőt, úgy érzi: valójában ez a sportág adta meg neki az identitást, amit mindig is keresett.

< 1 2 3 4 5 6 7 >