Simon Eszter cikkei

Összesen: 27 db cikk

Meddig kellemes, és mikortól éget a tekintet? – a szemkontaktus lélektanáról

WMN Life – 2024. március 22. – SE

Számos tanulmány szól arról, hogy az esetek többségében egyáltalán nem nézünk egymás szemébe. És ez nem azt jelenti, hogy gyenge a jellemünk. Sőt.

Viszlát, leves, helló, svédasztalos menza? – Ezt kapják és kaphatnák ebédre a gyerekek a suliban, ovikban

WMN Suli – 2024. március 13. – SE

Bár bőven van még mit javítani, úgy tűnik, működhet a svédasztalos menza, a jövőben talán kevesebb lesz a maradék, és több a bioalapanyagokból készült ebéd. Legalábbis az iskolák egy részében.

A multivitaminok többsége nem hat, de akkor melyiket érdemes szedni? – interjú dr. Bíró Szabolcs vegyészmérnökkel

WMN Egszsg – 2024. március 7. – SE

Közel ezerkétszázféle multivitamint lehet kapni Magyarországon dr. Bíró Szabolcs vegyészmérnök szerint, de vajon mennyi az ezekből, ami valódi segítséget nyújt. A Vitaminipar című könyv szerzőjét arról kérdezte Simon Eszter, hogy mi alapján válasszunk, milyen infókat keressünk a csomagoláson, illetve mit várhatunk, és mit nem ezektől a készítményektől.

A szerencsejáték-függő gyerek módjára várja a csodát, és ez felnőttkori elakadást jelezhet

WMN Life – 2024. március 1. – SE

Magyarországon 300 ezren súlyos, 800 ezren pedig mérsékelt játékfüggők. Ehhez képest a szerencsejáték nemcsak legális, de hirdetik is, sőt, a politikusok még adómentessé is tették a lottónyereményeket, hogy fokozzák a részvételi kedvet.

Semmelweis és még 8 újító elme, akit a maga korában sokan bolondnak néztek, pedig igaza volt

WMN Life – 2024. február 20. – SE

Volt, aki narancsleves dobozból, egy lezuhant vadászgép alkatrészeiből és hurkabőrből készített dialízisgépet. Más elhunyt amerikaifoci-játékosok agyát vizsgálta, vagy a kontinensek vándorlásáról elmélkedett. Nagy gondolkodók, akiknek gyakran tragikus sors jutott:

< 1 2 3 4 5 6 >