Simon Eszter cikkei

Összesen: 27 db cikk

A zsidó gasztró és a kóser étkezés olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől

WMN KNYHA – 2024. február 14. – SE

Mitől lesz kóser egy alapanyag, egy edény vagy egy tűzhely? És tényleg igaz, hogy a kóser ételek egészségesebbek? Simon Eszter beszélgetése Fűszeres Eszter gasztrobloggerrel és Preiszler Dániel étteremvezetővel.

Magyar régészek Egyiptomban: Mit keresnek hazai szakemberek az egykori Thébában?

WMN Life – 2023. december 19. – SE

Bár régésznek lenni más, mint az Indiana Jones-filmekben, nem kevésbé izgalmas hivatás. Ráadásul régre nyúló hagyománya van annak, hogy magyar kutatók Egyiptomban dolgoznak. Múltbéli és jelenlegi ásatásokról kérdezett régészeket Simon Eszter.

Azért, mert valaki láncra veri a kutyáját, nem kell betiltani a kutyatartást – ez igaz a cirkuszra is?

WMN Ügy – 2023. december 11. – SE

Sokan azért nem járnak cirkuszba, mert sajnálják az állatokat, de a szabályozások világszerte szigorodnak. Hol tartunk idehaza? Erről kérdezte Simon Eszter a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatóját, ifj. Richter Józsefet, a filmforgatások tapasztalatairól pedig Halász Árpád állattrénert, aki volt, hogy kétszáz kutyával dolgozott együtt Mundruczó Kornél filmjében.

Még a repülésiszony is transzgenerációs? – A kontrollvesztésről is szól az aviofóbia

WMN Life – 2023. december 4. – SE

Az emberek 10–30 százaléka erősen szorong a repüléstől, de diszkomfortot, enyhébb aggodalmakat még ennél is többen átélnek. Mit lehet tenni? Pszichológusokat és pilótákat kérdezett Simon Eszter, és abban mind egyetértettek, hogy az alkoholnál meg a nyugtatóknál sokkal jobb megoldások is vannak.

A Szívek szállodája, a Miss Marple vagy a Batman is kiváló témája lehet a csoportos filmterápiának

WMN Life – 2023. november 29. – SE

„Érdemes elgondolkodni, miért ragad meg bennünk jobban egy-egy jelenet vagy szereplő” – mondja Borbély Zsuzsa irodalom- és filmterapeuta, aki Simon Eszterrel beszélte át, milyen önismereti lehetőségeket tartogatnak az egyes műfajok a meséktől kezdve a krimiken át az olyan sorozatokig, mint a Jóbarátok.

< 1 2 3 4 5 6 >