Milanovich Domi

Milanovich Domi pszichológus-újságíró, szerkesztő, a lektani határ című podcast műsorvezetője. Diplomáit az ELTE pszichológia, a CEU Gender Studies és a Semmelweis Egyetem sportpszichológus szakán szerezte. Éveken át pszichológiát tanított, illetve emberi jogi szervezeteknél dolgozott (Budapest Pride, Magyar LMBT Szövetség, TASZ). 2018 óta főállású újságíró, a WMN-hez 2021 őszén érkezett.

Milanovich Domi cikkei

Összesen: 345 db cikk

Mit ér megszerezni valamit, ha közben elpusztítod? – Itt a Sárkányok háza 2. évada!

Kult – 2024. június 18. – MD

Az új évad első epizódja, ahogy az lenni szokott, alapozó jellegével nem fog rögtön új rajongókat nyerni a sorozatnak, de a sokáig néma, mégis átütő alakítást nyújtó Emma D’Arcy, a démoni és megzabolázhatatlan Matt Smith, a megrázó, szinte mitológiai fordulatok, és a hatalommal, erőszakkal kapcsolatos örök kérdések minőségi szórakozást ígérnek a továbbiakra.

Kínzó csend helyett szivárványos köpeny: ilyen is lehetne a magyar egészségügy

WMN Egszsg – 2024. június 14. – MD

Képzeld el, hogy belépsz egy rendelőbe, ahova – az éttermekhez, kávézókhoz, üzletekhez hasonlóan – ki van téve egy szivárványszínű zászló, egy matrica, vagy az orvos, az ápoló visel egy kitűzőt, ami jelzi a pozitív hozzáállását. Hogyan éreznéd magad érintettként? És hogyan éreznéd magad akkor, ha egy barátod, családtagod lenne LMBTQ-ember? Vagy azt gondolod, minek „politizálni” a kórházakban?

A szerető, a megcsalt fél, a hűtlen: a gyerekkori hiányaid is befolyásolják, melyik szerepbe kerülsz

Lélektani határ – 2024. június 13. – MD

Ha ismétlődő mintázatokat tapasztalunk a vonzalmainkban, a konfliktusainkban, a szakításainkban, akkor jó eséllyel működésbe léptek a maladaptív sémáink. Mi van a mélyükön, és hogyan lehet felszabadulni az irányításuk alól, hogy változni, változtatni tudjunk? A Lélektani határ e heti vendége dr. Szabó-Bartha Anett klinikai szakpszichológus.

A meztelenségről szóló álmok néha nyomasztóak, de ablakot nyitnak a tudattalanodra

KI VELE! – 2024. június 8. – MD

Sokat nyerhetünk abból, ha reflektálunk az álmainkra, és megfejtjük az üzenetüket. Nemhiába szól úgy Sigmund Freud gyakran idézett, híres mondása, hogy „az álom a tudattalanhoz vezető királyi út”, hiszen ahogy a nyelvi tévesztéseink (a freudi elszólások) vagy a humorunk, úgy az álmaink is sokat elárulhatnak a vágyainkról.

A város-vidék mint két különálló kategória, már rég nem létezik, a fejekben viszont nagyon is!

Lélektani határ – 2024. június 6. – MD

Kik nem férnek bele a vidéki idillbe? Miért érzünk nosztalgiát a parasztházak, rusztikus bútorok iránt akkor is, ha gyerekként szinte sosem láttunk olyat? Hogyan jelenik meg a vidékben a város – a kiránduló, a hagyományőrző, a gyerekvállalás miatt kiköltöző népek –, és fordítva? A Lélektani határban Csurgó Bernadett vidékszociológus.

< 1 2 3 4 5 6 7 >