Kurucz Adrienn

Kurucz Adrienn író, újságíró, szerkesztő. 2000 májusa óta dolgozik a sajtóban – azaz (kis matematikai feladvány) jövő tavasszal elmondhatja, hogy az élete felét különféle szerkesztőségekben töltötte, reményei szerint nem haszontalanul. A WMN-nek 2017 óta munkatársa. Leginkább az emberi sorsok, az irodalom, a pszichológia és a természettudományos témák érdeklik. És a macskák.

Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 799 db cikk

Milyen esélyekkel indul egy kapcsolat, ha a neten szövődik? És ha egy buliban?

WMN Life – 2024. július 20. – KAd

Harmonikusabb párkapcsolatokról számolnak be az emberek, ha offline, például családtagok vagy ismerősök bemutatása által ismerték meg a társukat, mint ha valamilyen internetes társkeresőn találkoztak, mondja egy kutatás. Mit gondol erről a pszichológus-párterapeuta?

Ha szemüveget viselsz, ilyennek látnak mások

WMN Life – 2024. július 14. – KAd

Előny vagy hátrány az ismerkedésnél a szemüveg? Milyen tulajdonságokat kapcsolunk automatikusan egy szemüveget viselő ismeretlenhez? Van-e különbség a szemüveget viselő nők és férfiak megítélésben? Mi a helyzet a napszemüveggel?

Az igazi Shrek nem találta meg az ő Fionáját, hiába vágyott utána

Kult – 2024. július 11. – KAd

Shrek figurája valójában nem az alkotók fejéből pattant ki, hanem egy Maurice Tillet nevű világbajnok francia birkózóról mintázták, aki nemcsak külsejében, de természetében is igen hasonló karakter volt: a robusztus testben szelíd, kedves, szeretettel teli, magányos lélek lakozott.

Barátot veszteni, világot veszteni – ha meghal életed társa, tanúja

WMN Life – 2024. június 24. – KAd

A barát gyászát – tévesen – nem gondolják az emberek olyan mélynek és fájdalmasnak.

Erzsi néni, a Pólus Center legendás fagylaltárusa: „Az a jó, hogy mindig új örömök jönnek az életben”

WMN Life – 2024. június 20. – KAd

Nagy Jánosné, vagy ahogy mindenki ismeri: Erzsi néni, 28 éve, azaz a Pólus nyitása óta árulja pultjánál a „tekerős” fagylaltot – és még külföldről is visszajárnak hozzá a törzsvendégek, olyanok is, akiket még a szüleik vittek hozzá fagyizni gyerekkorukban. Valószínűleg Erzsi néni az ország legidősebb fagyiárusa, de a környékbeliek talán inkább úgy tekintenek rá, hogy ő mindenki nagymamája.

< 1 2 3 4 5 6 7 >