Kurucz Adrienn

Kurucz Adrienn író, újságíró, szerkesztő. 2000 májusa óta dolgozik a sajtóban – azaz (kis matematikai feladvány) jövő tavasszal elmondhatja, hogy az élete felét különféle szerkesztőségekben töltötte, reményei szerint nem haszontalanul. A WMN-nek 2017 óta munkatársa. Leginkább az emberi sorsok, az irodalom, a pszichológia és a természettudományos témák érdeklik. És a macskák.

Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 795 db cikk

Erzsi néni, a Pólus Center legendás fagylaltárusa: „Az a jó, hogy mindig új örömök jönnek az életben”

WMN Life – 2024. június 20. – KAd

Nagy Jánosné, vagy ahogy mindenki ismeri: Erzsi néni, 28 éve, azaz a Pólus nyitása óta árulja pultjánál a „tekerős” fagylaltot – és még külföldről is visszajárnak hozzá a törzsvendégek, olyanok is, akiket még a szüleik vittek hozzá fagyizni gyerekkorukban. Valószínűleg Erzsi néni az ország legidősebb fagyiárusa, de a környékbeliek talán inkább úgy tekintenek rá, hogy ő mindenki nagymamája.

Kurucz Adrienn: Ezernyi emogyerek, a Palaye Royale-fiúk meg én

WMN Life – 2024. június 10. – KAd

Folytatódik a Potyautas a koncerten sorozat: főszerkesztőnket ezúttal Palaye Royale-koncertre vitte a gyereke, hogy képet kapjon az emo életérzésről.

„Mindenhol jó, de a legjobb otthon” – tőle tanultuk, pedig Judy Garland sosem ért haza

Kult – 2024. június 10. – KAd

Judy Garland kivételes tehetség volt, ez nem vitás. Ahogyan az sem: embertelenül bántak vele azok, akik ezt a tehetséget megmutatni és kiszipolyozni akarták. Elvették tőle a komplett gyerekkorát, így fel sem tudott nőni igazából soha, és csak negyvenhét évet élhetett.

A szabadság: kaja kurva sok sajttal – Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat kapott kollégánk, Iliás-Nagy Katalin

WMN Life – 2024. június 5. – KAd

Hogyan lehet úgy bemutatni a sajtóban a szegénységet, hogy ne olcsó hatásvadászat legyen a cél, hogy ne katasztrófaturista legyen az olvasó, és ami a legfontosabb: a szereplők emberi méltósága se sérüljön? Az Esély Labor Egyesület 8. alkalommal díjazta azokat az újságírókat, akiknek sikerült megoldani ezt a nem könnyű feladatot. És az idei díjazottak között idén is van WMN-es alkotó: Iliás-Nagy Katalin!

A nő, aki naggyá tette van Goghot: Jo van Gogh-Bonger története

Kult – 2024. június 4. – KAd

Jo van Gogh-Bonger az életét tette fel arra, hogy megismertesse a világgal van Gogh nevét. Célt ért, ezt tudjuk. A „hogyan?” viszont kevésbé közismert, pedig elképesztően izgalmas történet.

< 1 2 3 4 5 6 7 >