Kurucz Adrienn

Kurucz Adrienn író, újságíró, szerkesztő. 2000 májusa óta dolgozik a sajtóban – azaz (kis matematikai feladvány) jövő tavasszal elmondhatja, hogy az élete felét különféle szerkesztőségekben töltötte, reményei szerint nem haszontalanul. A WMN-nek 2017 óta munkatársa. Leginkább az emberi sorsok, az irodalom, a pszichológia és a természettudományos témák érdeklik. És a macskák.

Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 789 db cikk

„Képzelődsz, fiam” – Így nevelj bizonytalan, szorongó embert a gyerekedből!

WMN Life – 2024. május 24. – KAd

„Rosszul emlékszel.” „Nem mondtam ilyet, már megint élénk a fantáziád.” Népszerű manipulációs technika megkérdőjelezni a másik emlékeinek, érzéseinek valóságát – ez az úgynevezett „gaslighting” vagy gázlángeffektus, ami nagyon gyakran fordul elő szülő-gyerek viszonylatban, és erős hatást gyakorolhat a személyiség alakulására.

A feleségét festette meg minden nőalakjában – aki feláldozta magát a „Hopper-művekért”

Kult – 2024. május 24. – KAd

Edward Hopper múzsája és modellje a felesége volt: Josephine Hopper, aki maga is igen tehetséges festő volt, de házasságkötésük után a férje művészetét szolgálta, és teljesen a háttérbe szorult. Sokáig azt hitték, képei a szemétben végezték, de ez szerencsére nem igaz.

Kurucz Adrienn: A hörcsög a szülők kapudrogja a háziállat-tartáshoz

WMN Otthn – 2024. május 20. – KAd

A szülő egy ideig következetesen hárít, sorolja józan érveit, lobogtatja az allergiateszt-eredményét, nézegeti szomorúan a szép szőnyegét, a még (viszonylag, hisz gyerekek már vannak) ép bútorokat, mert tudja, nem lesz ereje soká kitartani. Aztán, maga sem érti utóbb, hogy lehetett ilyen hülye, de enged a nyomásnak. Szőrös, de nem plüss, mozog, de nem kell sétáltatni, mi az? Hát a hörcsög.

Kurucz Adrienn: Osztálykirándulás! A szülői levelezőlista bugyrai

WMN Life – 2024. május 11. – KAd

Egy rakás kérdés, egy csomó feszültség, ami remekül kicsatornázható a szülői levelezőlistákon, amelyekhez képest a Facebook kommentszekciója csillámpónis, szivárványos mező…

Mind sebzettek vagyunk, és mind arra vágyunk, hogy szeressenek minket – A Mind idegenek vagyunk című filmről

Kult – 2024. május 9. – KAd

A Mind idegenek vagyunk (All of Us Strangers) című film az ember lelke legmélyére nyúl, és olyan kérdéseket ébreszt, amelyekre nem egyszerű (és néha nagyon fájdalmas) válaszolni akárhány éves legyen is az ember.

< 1 2 3 4 5 6 7 >