Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 578 db cikk

„A kétségbeesést nem lehet felejteni, az emlékeidet magaddal cipeled, ha meg is tudtál bocsátani” – „Kiskabos” László születésnapjára

Kult – 2022. szeptember 28. – KAd

Harminckilósan, tífuszosan jött haza a koncentrációs táborból. Apja meghalt, a családja nagy része szintén. Anyja és testvérei emigráltak a háború után, mert a házukat is elvették tőlük. Nem a nulláról, hanem úgy mínusz ezerről kezdte újra az életét. És lett az egyik legnagyobb nevettető Magyarországon, miközben igyekezett féken tartani a démonjait.

„Lia elhagyta a gyerekeit, hogy színésznő lehessen, és ezt sosem bocsátották meg neki – és ő sem magának” – Találkozás a magyar származású filmsztár, Putty Lia dédunokájával

Kult – 2022. szeptember 27. – KAd

„Lya, a démon” – Még halála után is ilyen címmel írtak róla a korabeli lapok. Pedig gyűlölte a férfifaló végzet asszonya szerepet, amit ráosztottak filmen és életben egyaránt. Egy rendkívül tehetséges, nagyon szomorú asszony volt valójában Putty Lia. A Kanadában élő dédunokája mesélt Kurucz Adrienn-nek róla.

Kurucz Adrienn: A kaparászással ne törődjenek! – Novella egy romantikus hétvégi kiruccanásról

WMN Zizi – 2022. szeptember 25. – KAd

Amikor az érkezésed után pillanatokban kiderül, hogy finoman szólva rosszul választottál szállást. Mégis maradsz.

„Kérte, hogy temessék el vele együtt majd a könyvet is, amely róla szól” – Interjú Egressy Zoltán íróval

Kult – 2022. szeptember 24. – KAd

„Ha má itt vagyok, iszom má egy fröcsikét!” Egy mondat, ami a Portugál című színdarab kapcsán közkinccsé vált. És egy interjú az alkotóval, akin áldás is és átok is egyszerre, hogy a pályája kezdetén, több mint két évtizeddel ezelőtt, írt egy világsikerű darabot.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség