Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 536 db cikk

Gyerekkorunk álma, a Budapesti Vidám Park – 72 éves lenne

Kult – 2022. május 22. – KAd

Ha neked is hiányzik a Vidám Park, a hullámvasút, a dodzsem, a körhinta és a barlangvasút, olvasd el Kurucz Adrienn írását!

„Nem volna semmi baj, csak Magyarország ne volna olyan messze” – 121 éve született a csodálatos komika, Vaszary Piri

Kult – 2022. május 19. – KAd

„Az élet olyan, hogy mindig másképp történik minden, mint ahogy elgondolta előre az ember.” Móricz Zsigmond vetette papírra ezeket a szavakat a Légy jó mindhaláligban, és a színpadi adaptációban Nyilas Misit alakító Vaszary Piri életére tökéletesen illik ez a mondat. Íme, kalandos sorsa, vándorlása, végzete:

Az örökké megcsalt, mindig megbocsátó asszony és az imádott díva: Bulla Elma kettős élete

Kult – 2022. május 14. – KAd

Elbűvölte Kosztolányit, Schöpflin Aladárt, Max Reinhardtot, Bárdos Artúrt, és imádta a közönség is, ezrek utánozták stílusát. Bálvány volt, de igazából nem tudtak róla semmit az emberek. Egy titokzatos színésznőről írt Kurucz Adrienn.

Kurucz Adrienn: Nincs tégla, csókolom

WMN Life – 2022. május 13. – KAd

Párt találni nem egyszerű, de még mindig könnyebb, mint építési vállalkozót (egyáltalán, szabad kapacitásokkal rendelkező, megbízható bármilyen mesterembert) manapság, állítja szerzőnk.

„Mert maga, Anna, egy komédiás!” – Transzgenerációs kalandtúra, avagy így találtam rá a múltban titokzatos artistanőrokonomra

Kult – 2022. május 8. – KAd

Kurucz Adrienn eredetileg a cirkusz történetéről akart írni egy cikket, ám ennek kapcsán eszébe jutott egy régi családi fotó, amelynek a felkutatása után izgalmas nyomozás vette kezdetét, majd feltárult számára a családi múlt egy addig nem ismert, izgalmas és meghatározó darabja.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség