Kurucz Adrienn

Kurucz Adrienn író, újságíró, szerkesztő. 2000 májusa óta dolgozik a sajtóban – azaz (kis matematikai feladvány) jövő tavasszal elmondhatja, hogy az élete felét különféle szerkesztőségekben töltötte, reményei szerint nem haszontalanul. A WMN-nek 2017 óta munkatársa. Leginkább az emberi sorsok, az irodalom, a pszichológia és a természettudományos témák érdeklik. És a macskák.

Kurucz Adrienn cikkei

Összesen: 787 db cikk

Kurucz Adrienn: A hörcsög a szülők kapudrogja a háziállat-tartáshoz

WMN Otthn – 2024. május 20. – KAd

A szülő egy ideig következetesen hárít, sorolja józan érveit, lobogtatja az allergiateszt-eredményét, nézegeti szomorúan a szép szőnyegét, a még (viszonylag, hisz gyerekek már vannak) ép bútorokat, mert tudja, nem lesz ereje soká kitartani. Aztán, maga sem érti utóbb, hogy lehetett ilyen hülye, de enged a nyomásnak. Szőrös, de nem plüss, mozog, de nem kell sétáltatni, mi az? Hát a hörcsög.

Kurucz Adrienn: Osztálykirándulás! A szülői levelezőlista bugyrai

WMN Life – 2024. május 11. – KAd

Egy rakás kérdés, egy csomó feszültség, ami remekül kicsatornázható a szülői levelezőlistákon, amelyekhez képest a Facebook kommentszekciója csillámpónis, szivárványos mező…

Mind sebzettek vagyunk, és mind arra vágyunk, hogy szeressenek minket – A Mind idegenek vagyunk című filmről

Kult – 2024. május 9. – KAd

A Mind idegenek vagyunk (All of Us Strangers) című film az ember lelke legmélyére nyúl, és olyan kérdéseket ébreszt, amelyekre nem egyszerű (és néha nagyon fájdalmas) válaszolni akárhány éves legyen is az ember.

Kurucz Adrienn: Húzom a belemet. Húznám a határaimat

KI VELE! – 2024. május 8. – KAd

A WMN és a Viasat3 közösségi talkshow-ja, a Ki vele! következő adásában a határhúzás lesz a téma, amellyel mindenkinek dolga van így vagy úgy. Kurucz Adrienn a „szendvicsgeneráció”, azaz a középkorúak szempontjából írt a cseppet sem egyszerű kérdésről.

Szent Iván éjszakája: egyetlen őszinte pillanata sincs ennek a sorozatnak

Kult – 2024. május 6. – KAd

„Gyarló emberek vagyunk, és ha vesztésre állunk, meglehet, könyörgünk és kiabálunk, és csinálunk még egy rakás olyan dolgot kétségbeesésünkben, dühünkben vagy szomorúságunkban, ami ebből a filmből mind kimaradt.”

< 1 2 3 4 5 6 7 >