Krajnyik Cintia

Krajnyik Cintia végzettsége szerint közgazdász, de amióta csak kilépett a munkaerőpiacra, újságíróként dolgozik. Pályája során vezetett már kerekasztal-beszélgetéseket és a Közös hang podcastműsort is, jelenleg a WMN social media csapatának vezetője. A filmek, sorozatok, portrék, interjúk és pszichológiai témájú cikkek mellett gyakran dolgozik saját élményanyagból, és ír olyan fontos témákban, mint a traumafeldolgozás, a női egészség, az endometriózis, vagy éppen a nehezített teherbe esés és a lombik. Amellett, hogy úgy véli, az írás számára gyógyító erejű, fontosnak érzi, hogy kendőzetlenül, tabuk nélkül adjon hangot olyan témáknak, amelyekről még mindig kevés a széles körben elérhető információ. Az írásnál csak enni szeret jobban. Várja, hogy kifejlesszék a nem hizlaló szénhidrátot.

Krajnyik Cintia cikkei

Összesen: 352 db cikk

Sydney Sweeney: Mindig hittem abban, hogy ha van B terved, akkor nem érhet kudarc

Kult – 2023. szeptember 12. – KC

Sydney Sweeney nagy utat tett meg, mióta Idaho állam egyik északnyugati kisvárosából útnak indult Los Angelesbe, hogy beteljesítse az álmait. Pedig nem sokan fogadtak volna a sikerére.

Hugh Grant: Öreg, csúnya és kövér vagyok. Így már kevésbé utálom magam

Kult – 2023. szeptember 9. – KC

Közel húsz évig ő volt „a srác a romantikus vígjátékokból”, az elmúlt években viszont egészen új arcát mutatta meg. Ám a humora semmit nem változott. Boldog születésnapot, Hugh Grant!

Hüvelysorvadás: nemcsak félelmetes, de megtévesztő is a megnevezés

WMN Egszsg – 2023. szeptember 7. – KC

Hüvelyi atrófiának, azaz hüvelysorvadásnak nevezik a menopauza egyik gyakori tünetét. Az elnevezés azonban sok szempontból problémás. Például azért, mert sokszor indokolatlanul dramatizálja a helyzetet, az érintettek halálra rémülnek és szégyenkeznek a diagnózis hallatán, ráadásul félrevezető is.

„Én ilyet sosem mondtam!” – jelek, amelyek gázlángeffektusról árulkodnak

WMN Life – 2023. szeptember 6. – KC

A „gázlángozó” úgy manipulálja áldozatát, hogy az elbizonytalanodjon, és ezáltal hatalma legyen felette. A családon belül is nagyon gyakori jelenség árulkodó jeleiről írt Krajnyik Cintia.

Az anyák gyerekkorban átélt traumája meglepő hatással lehet a csecsemőikre

WMN Egszsg – 2023. szeptember 3. – KC

Új kutatások szerint nemcsak az anyák terhesség alatt átélt stressze, de már a gyerekkorukban elszenvedett bántalmazás is jelentősen befolyásolhatja kisbabájuk egészségét, érzelmi állapotát, de még az alvását is.

< 4 5 6 7 8 9 10 >