Gyurkó Szilvia cikkei

Összesen: 395 db cikk

Varga–Magyar-ügy: A gyerekeket nem a válás ténye traumatizálja, hanem annak minősége

WMN Ügy – 2024. március 28. – GySz

Egy ügy, amelyben csak nézőpont – és politikai hit – kérdése, hogy ki áll a „rossz”, és ki a „jó” oldalon. Sőt, még az is lehet, hogy mindenki mindenhol áll. Akik viszont nem állhatnak rossz oldalon, egy kicsit sem, azok a válásban érintett gyerekek. Akik ebben az egészben az élethosszig tartó traumát és a kitörölhetetlen digitális lábnyomot kapják a szüleiktől.

Dr. Gyurkó Szilvia: A szexting egy őrült veszélyes játék, az online csetelés svájci bicskája

WMN Ügy – 2024. március 22. – GySz

Az online felületeken mindenki ott van: más gyerekek, fiatalok, felelős felnőttek, felelőtlen felnőttek, és azok is, akik a zavarosban halásznak, meg azok, akik kifejezetten rossz szándékúak. A legtöbb gyerek valódi szexedukáció nélkül érkezik meg a platformokra, nagyon fiatalon. És elkezdődik egy veszélyes játék.

Dr. Gyurkó Szilvia: Egy 50 perces edzésben ott az egész élet

WMN Life – 2024. március 12. – GySz

Minden felnőtt (és gyerek) megérdemelne olyan tornaórákat, ami nem a kényszerekről, időnkénti megszégyenülésekről (és megszégyenítésekről) szólna. Ami segítene jól kapcsolódni a testünkhöz, és tudatosítani mindazt a csodálatos harmóniát, amibe a mozgás révén kerülhet az ember.

A figyelmed és az emberséged a legfontosabb gyermekvédelmi eszközeid

WMN Ügy – 2024. február 27. – GySz

Kutya nehéz dolga van most mindenkinek, aki gyerekekkel dolgozik, velük beszélget. És persze a szülőknek is. Dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakember néhány pontban összefoglalja azokat a tanácsokat, amelyek minden felelős felnőttet segíthetnek ebben a kizökkent világban.

„A pedofil az új náci” – A gyermekvédelem ügyét nem oldja meg két lemondás

WMN Ügy – 2024. február 12. – GySz

Érdemes jól megnézni, amit látunk, mert lehet, hogy csak illúzió. A gyermekvédelem nem politikai termék. Ez a cikk pedig nem jogászkodás.

< 1 2 3 4 5 6 7 >