Gyurkó Szilvia cikkei

Összesen: 363 db cikk

Ez a baj azzal, ha a közbeszédet durva, erőszakos szavak uralják

WMN Life – 2023. március 13. – GySz

Nagyon nem mindegy, milyen hangulatban van egy társadalom, és nagyon nem mindegy, mennyi energiát kell a szülőknek, felnőtteknek arra fordítani, hogy a gyerekeknek megteremtsék a szabadság kis köreit, amiben mentesek a társadalomban uralkodó durvaságtól, és ahol jó lenni. Dr. Gyurkó Szilvia a szavak hatalmáról.

Dr. Gyurkó Szilvia: Pedofil, efebofil… nem az a lényeg, minek hívja magát!

WMN Ügy – 2023. február 17. – GySz

Pedofil, efebofil… a gyereknek teljesen mindegy, minek nevezi magát az, aki visszaél a bizalmával, testével, érzéseivel, a közöttük lévő kapcsolattal. A felnőtt megy tovább, a gyerek meg ott marad az élménnyel. Dr. Gyurkó Szilvia írása sokkal többről szól, mint az óbudai pedagógiai asszisztensről, aki egy 15 éves diákkal létesített kapcsolatot.

Gyerekek a rendelőben: túlvetkőztetés, lefogás, megalázás

WMN Life – 2023. február 16. – GySz

Attól, hogy egy gyerek beteg, még nem törvényszerű, hogy teljesen kiszolgáltatottnak vagy tehetetlennek érezze magát orvosi vizsgálat közben.

A gyerekek a pornóból tanulják meg, milyen a szex

WMN Ügy – 2023. február 7. – GySz

Bármennyire félelmetesen hangzik is, olyan nagyon nem kell csodálkozni azon, hogy tíz-tizenkét éves (vagy sokszor fiatalabb) gyerekek a pornóból tanulják meg, milyen a szex. És ezzel sokkal több baj van, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Az leszel, amivé születtél – A társadalmi mobilitás szinte halott Magyarországon

WMN Ügy – 2023. január 26. – GySz

A társadalmi ranglétra aljáról már csak a reménytelenségbe lehet visszalépni. Oda, ahol napról napra telik az élet, és elképesztő méretű a kiszolgáltatottság. Dr. Gyurkó Szilvia gondolatai a magyar társadalomról készült friss jelentés kapcsán.

< 1 2 3 4 5 6 7 >