Gyurkó Szilvia cikkei

Összesen: 398 db cikk

Mobiltelefon az iskolában: mire megyünk a teljes tiltással?

WMN Ügy – 2023. december 12. – GySz

A gyerekek hamarabb találkoznak az okostelefonnal, mint a kétszikű zárvatermőkkel. Valamilyen korlátozás jó lenne az iskolákban. De nem biztos, hogy az egyre több országban alkalmazott teljes tiltás a jó megoldás – állítja dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakember.

Dr. Gyurkó Szilvia: Szenvedek a bántalmazó kapcsolattól, amiben a rendszerrel élek

WMN Ügy – 2023. november 29. – GySz

A magyar nyelv egy újabb kifejezésének kisajátítását – gyermekvédelem – már szinte megszoktuk. Lehetne vállat vonni és azt mondani: így megy ez. Lehetne hátat fordítani az aktuálisan köréd rajzolt világnak, és csak a buborékod akolmelegében süttetni az arcod. Lehetne elmenni, és nyugodtabban élni máshol. De ha húsz éve foglalkozol egy üggyel, és ez itt a hazád, akkor – hiába múltál negyven – egyszerűen nem tudsz csöndben maradni, és odébbállni.

A harag nem hozza vissza az öngyilkos gyereket – dr. Gyurkó Szilvia a sümegi eset kapcsán

WMN Ügy – 2023. november 15. – GySz

„Nem azért zaklatták a gyereket, mert túlsúlyos, hanem mert a közösség, amiben van, ezt lehetővé teszi (megengedi, tolerálja, az áldozatot hibáztatja, vagy tehetetlennek és eszköztelennek érzi magát)” – egy önmagában is rettenetes ügyet tovább súlyosbít a felszínes hírek alapján hozott népítélet, írja dr. Gyurkó Szilvia a sümegi eset kapcsán, itt:

Dr. Gyurkó Szilvia: A legjobb iskola az, ahol a gyerek jól van

WMN Life – 2023. november 13. – GySz

Az oktatás a világon szinte mindenhol válságban van. Azzal jársz a legjobban, ha elengeded az „ideális iskola” illúzióját – írja szerzőnk.

Dr. Gyurkó Szilvia: Feminista kiáltvány a pisilésről

WMN Ügy – 2023. október 27. – GySz

„… elegem van a »látványpékségekből«, abból, hogy biodíszletként asszisztálok ahhoz, hogy el lehessen mondani, »van itt haladás, hiszen milyen remek női vezetők, szakemberek, közszereplők vannak«. Ja, persze. Csak ne kelljen pisilnem, ha lejövök a színpadról" – szóval: Gyurkó Szilvinek elege van a női vécékben uralkodó állapotokból. És ez nem vicces.

< 2 3 4 5 6 7 8 >