Gyárfás Dorka cikkei

Összesen: 735 db cikk

Kerekes Éva: Megengedek magamnak mindent, amire vágyom

Te + én – 2023. november 21. – GyD, DD

Kerekes Évát hallgatni, ahogy mesél, igazán különleges élmény: egyszerre megnyugtató elgondolkodtató, vicces és kendőzetlenül őszinte. Ha nem hisztek nekünk, higgyetek a szemeteknek és a fületeknek, és nézzétek meg a Te+én legújabb részét:

Filmek a frontról: kirekesztettség, háború, sorstragédiák – Indul a Verzió fesztivál

Kult – 2023. november 21. – GyD

„A dokumentumfilmekben nincsenek oldalak, nincsenek hírek és álhírek, és nincsenek igazságok. Csak egy igazság van: az emberi szenvedésé” - írja Gyárfás Dorka, aki az egyik legjobb magyar filmfesztivál, a Verzió kínálatából ajánl három filmet. Azoknak, akik nem takarják el a szemük elől a valóságunkat.

És ha anyakomplexus, akkor mi van? – A középkorú nő-fiatal férfi felállás még mindig kemény megítélés alá esik

Kult – 2023. november 20. – GyD

Társadalmunk egyik legklasszikusabb kettős mércéje a fiatal nő-idősebb férfi versus fiatal férfi-idősebb nő megítélése közti különbség. Szóval amikor egy középkorú nő (anya) beleszeret egy nála 19 évvel fiatalabb férfibe, és az a nő történetesen egy színész, aki nem akar lapítani, akkor születik a színpadon valami egészen figyelemreméltó. Gyárfás Dorka ajánlja:

Bősze Ádám: Ez olyan, mintha gyóntatószékben lennék

Te + én – 2023. november 14. – GyD, TF

A szerzetesből lett zenetörténész és műsorvezető Bősze Ádám, aki azóta már zenetörténeti standupos és könyvszerző, néha egészen megdöbbent Gyárfás Dorka kérdésein, és olyan információk derültek ki róla, amikről nem gondolta volna, hogy elmeséli.

Eddig jutott a metoo Magyarországon – megkerülhetetlen és visszafordíthatatlan, vagy kihagyott lehetőség?

WMN XL – 2023. november 13. – GyD

Mondhatjuk-e, hogy a magyarországi metoonak vannak eredményei? Vagy nagyobb a csalódottság, és marad a hallgatás törvénye? Mit adunk át a következő nemzedéknek, sikerül-e számukra tisztább és egyenlőbb viszonyokat hagyni? Gyárfás Dorka nagy lélegzetvételű riportja a WMN új, XL rovatában:

< 2 3 4 5 6 7 8 >