Gyárfás Dorka cikkei

Összesen: 688 db cikk

Gyárfás Dorka: Ha egy színház unalmas…

Kult – 2023. március 31. – GyD

„Ha egy színház unalmas, az rosszabb, mintha rossz lenne” – írja szerzőnk, aki eltöprengett e kínzó helyzeten.

Minden szempontból kivételes volt – Ragályi Elemértől búcsúzunk

Kult – 2023. március 31. – GyD

Elment az egyik legnagyobb magyar filmkészítő, aki csaknem ötven át alkotott az élvonalban, mindig megújulva, de eleganciáját, humorát és érzékenységét sem felejtjük el soha.

A hímsovinizmus már bűncselekmény? – A vád című filmet ajánljuk

Kult – 2023. március 30. – GyD

Egy 22 éves fiú visszaél azzal, hogy öt évvel idősebb a lánynál, akit kiszemelt magának, és hogy ismerős terepen tudja elcsábítani – pusztán azért, hogy a haverjainak megfeleljen. Mi ez? Szexuális erőszak? Bizonyos fajta hatalmi visszaélés? Bűncselekmény? Ezt boncolgatja Yvan Attal filmje, és hogy mit kezdjünk azzal a paradigmaváltással, amit a #metoo hozott az életünkbe.

„Valójában nincs ráhatásod arra, mások hogyan látnak”

Kult – 2023. március 26. – GyD

„Azt hiszem, mindenkinek eljön az a pont az életében, amikor egy mellékutcából egyszer csak elé vág egy autó, és elüti. Sosem számítasz rá. A sors egyszer csak lecsap. De az a folyamat, hogy azután mégis fel kell állnod, és folytatni az életed, számomra iszonyú izgalmas.” Hát, vele már többször megtörtént, és mindig csak erősebben jött ki belőle. Isten éltesse a 38 éves Keira Knightley-t!

A halál köt össze minket – A Nincs rá szó podcastsorozatot ajánljuk

Kult – 2023. március 21. – GyD

Van rá szó – nem is egy –, csak nem szívesen használjuk: halál, meghalunk, elveszítjük, megsiratjuk, belerokkanunk, gyászolunk. Nincs rá szó címmel egy új podcastsorozatban azt próbálják megmutatni, hogy a halál hogyan ne legyen tabutéma.

< 3 4 5 6 7 8 9 >