Gyárfás Dorka cikkei

Összesen: 744 db cikk

Most vagy soha!: Úgy néz ki, mint egy film – kritika

Kult – 2024. március 14. – GyD

„Bármelyik jelenetet piszkálnánk meg, vagy akár csak vonnánk ki belőle a zenét, és hallgatnánk meg az eredeti hanggal, azonnal elhasalna, és kiderülne, hogy nincs jelenet” – írja Gyárfás Dorka kritikájában, amelyet a Most vagy soha! bemutatója után írt.

Suli helyett moziba? Naná! – Használjátok ki a Klassz Napok – Diákvetítések programjait!

Kult – 2024. március 13. – GyD

Ha már a művészettörténet-óra, illetve a film- és médiaismeret-oktatás kikerül a tantervből, legalább a közös mozizás kerüljön be az iskolások életébe! A tanév végéig 500 forintos jegyáron nézhetnek értékes alkotásokat az iskolások 17 város 19 mozijában. Íme, a részletek:

Mindenki nyugodjon le, a mozi él és virul – Ilyen volt a 96. Oscar-gála

Kult – 2024. március 11. – GyD

Gyárfás Dorka idén is végignézte az Oscar-gálát, amelyben hibátlan arányban keverték össze az alapanyagokat: volt meglepetés, egy kis politika, némi csípős (de ártalmatlan) humor, ment a show, de akadtak intim pillanatok, kipipáltuk a diverzitást, de maradt a fehér uralom, voltak nagyágyúk és feltörekvő tehetségek, mennybe mentek a színészek, de megtapsoltuk a háttérben dolgozókat, és még mi, magyarok is büszkék lehetünk.

Nincs ember, aki ne szenvedne valamitől – Téli szünet: a film, amit végigpityeregsz

Kult – 2024. február 29. – GyD

„A Téli szünetet legszívesebben a főcímtől a stáblistáig végigbőgtem volna, miközben mosolyogtam, ellágyultam, és erőt merítettem belőle. Ilyen érzelemcunamiban rég volt már részem” – írja Gyárfás Dorka legújabb filmkritikájában.

„Ez a modern szerelem egy nagy-nagy kísérlet. Biztonságot és kalandot akarunk megélni egy helyen” – Így segít Esther Perel a pároknak

Kult – 2024. február 26. – GyD

Soha korábban nem vártunk annyi mindent egy házasságtól, mint ma. De hogyan őrizhetjük meg, ha képtelenül sok igényt kellene kielégítenie, és miért fontos mégis mindent megtenni érte? Ezekre keresi a választ a világ leghíresebb párterapeutája.

< 1 2 3 4 5 6 7 >