Filákovity Radojka cikkei

Összesen: 169 db cikk

„A kérdés az, hogyan állunk fel újra ebből a kiszolgáltatottságból” – Interjú Frenák Pállal

Kult – 2021. október 2. – FR

„Az anyanyelvem a jelnyelv, ennek hatására pedig nagyon korán, már gyerekként megtapasztaltam, mi rejlik a testbeszéd mögött, és hogy az emberek sok olyan dolgot mondanak, aminek semmi köze a valósághoz” – Frenák Pál díjnyertes táncművész, koreográfus azonban sosem köntörfalaz. Akkor sem, ha zsigerien őszinte művészetéről van szó, és akkor sem, ha saját, súlyos tragédiákkal tűzdelt életéről.

A leghétköznapibb Jedi lovag – Mark Hamill 70 éves lett

Kult – 2021. szeptember 25. – FR

Az ember, akiből még életében popkulturális ikon vált. És az ember, aki ezt mindig is a lehető legtöbb humorral, iróniával és alázattal kezelte. A legnagyobb Star Wars-rajongó, Mark Hamill 70 éves.

„Egyetlen fotó is változást indíthat el az emberekben” – Interjú Révész Tamás fotóművésszel, a World Press Photo kiállítás szervezőjével

Kult – 2021. szeptember 22. – FR

Ahogy a vizuális kultúránk, úgy a fotográfia is sokat változott az elmúlt évtizedekben. Így fordulhat elő, hogy míg korábban elképzelhetetlennek tűnt, ma már futótűzként járja be a világot egy partra sodort, halott kisfiú fotója. Filákovity Radojka egyebek mellett erről a jelenségről is beszélgetett Révész Tamással:

„Ki vagyok és merre tartok?” – Egy egész generáció toporog a kapu előtt, amin fél belépni

WMN Life – 2021. szeptember 20. – FR

„Amikor az ember még csak álmodozik róla, milyen életet fog élni felnőttként, minden olyan egyértelműnek, magától értetődőnek tűnik: hogy – igény esetén – lesz házastársa, gyereke, jó munkahelye… A képletben ekkor még nem szerepelnek kételyek. Nincs benne, hogy amikor mindennek már a küszöbén vagy, amikor tényleg elkezdődik a felnőtt életed a maga összes kötelezettségével és felelősségével, az sok tekintetben iszonyatosan ijesztő tud lenni.” Szerzőnk, Filákovity Radojka és a kapunyitási pánik:

A szüleinktől látott minta generációról generációra határozza meg a pénzhez való viszonyunkat is

WMN Life – 2021. szeptember 19. – FR

Folyamatosan túlköltekezel, esetleg megszállottan spórolsz? Elképzelhető, hogy a pénzügyi döntéseid nem is a saját valódi szükségleteidet tükrözik, hanem az otthonról hozott mintát alkotod újra velük.

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség