Filákovity Radojka

Filákovity Radojka zsigerileg introvertáltnak tartja magát, még sincs semmi, ami jobban érdekelné az embernél. Hogy ezt az ellentmondást feloldja, újságíró lett. Indulásuk óta szerkeszti a Beszélnünk kell! és a Lélektani határ podcastokat, saját perinatálisveszteség-élményéből táplálkozva pedig egy, az érintetteket – és az ő egyéni útjukat a gyászfeldolgozásban – bemutató portrésorozattal dolgozik azon, hogy a perinatális veszteséget kevesebb tabu övezze. A keresztneve a szerb „öröm” szóból ered, a teljeset pedig kérésre változatos módokon tudja betűzni.

Filákovity Radojka cikkei

Összesen: 505 db cikk

Kimenő Radival: jön a hedonisták örömünnepe – náluk kóstolj az idei Gourmet Fesztiválon

Kult – 2024. május 17. – FR

Michelin-csillagos éttermek remekei, a fine dining hazai mesterei, illetve női éllovasai, no meg természetesen mennyei fogások a Gourmet Fesztiválon. Éhesen érkezni kötelező!

Az érzelmileg éretlen szülő a gyerekével akarja megtölteni az életét, és ezzel súlyos károkat okoz

Lélektani határ – 2024. május 17. – FR

Az érzelmileg éretlen szülők olyan „felelősségcsomaggal” ruházzák fel a gyereküket, amit ők nem képesek vinni. És ami a gyereket nem mellesleg koraéretté teszi, súlyos problémákat okozva a felnövekedése során.

Felnőttek és a plüssállataik – gyerekes hóbort vagy annál összetettebb társadalmi jelenség?

WMN Life – 2024. május 13. – FR

A felnőttkort már korántsem a szerint definiáljuk, ahogyan azt szüleink, nagyszüleink tették. De nem csupán ez áll annak hátterében, hogy egyre több felnőtt veszi körül magát plüssállatokkal.

„Semmit nem terveztem, semmiért nem harcoltam” – 100 éve született Szipál Márton

Kult – 2024. május 10. – FR

Annak ellenére, hogy sosem szeretett volna fényképész lenni, egymásnak adták nála a kilincset a hollywoodi sztárok. Szipál Márton fotóművész élettörténete tele van izgalmas fordulatokkal és kalandokkal. Májusban lett volna 100 éves.

Kimenő Radival: Fényművészet, Marilyn Monroe és más dívák – Öt kiállítás, amit látnod kell

Kult – 2024. május 9. – FR

Filákovity Radojka heti ajánlójában öt olyan kiállítást mutat meg, amit mindenképp látni kell idén májusban.

< 1 2 3 4 5 6 7 >