Filákovity Radojka cikkei

Összesen: 424 db cikk

„Ha a gyerekeim boldogtalanok, én is az vagyok” – 88 éves lett a színészlegenda, Julie Andrews

WMN Life – 2023. október 1. – FR

Az egyik legszerethetőbb világsztár – vérbeli angol úrínő tartással, jó modorral és rengeteg önreflexióval. Ma 88 éves Julie Andrews, mi pedig 8 érdekességet hoztunk el róla ebből az alkalomból.

„A férfi egyszerre éli meg gyereke elvesztését és felesége fájdalmát”

WMN Ügy – 2023. szeptember 30. – FR

A halál alapvetően is tabusított a társadalmunkban, a perinatális veszteséget azonban, ha lehet, még nagyobb hallgatás övezi. Épp ezért fontos a Babagenetika Egyesület kezdeményezése, amely nemcsak a gyászfeldolgozásban segít, hanem hiánypótló tudást ad át széles körben az érintettek megéléseiről. Az Átsuhanó babák kiállításon idén pedig az apák gyásza kerül fókuszba.

Kimenő Radival: Búcsúzz finom falatokkal a szeptembertől

Kult – 2023. szeptember 29. – FR

Remek gasztroprogramok segítenek átrágni magad a hétköznapokon, egészen októberig:

„Az ikerbabáink elvesztése rámutatott: nem az idő gyógyít, hanem az, amit kezdünk vele”

WMN Ügy – 2023. szeptember 23. – FR

Miután várandóssága 21. hetében váratlanul elvesztette addig egészséges ikerbabáit, az Apró szárnyak Instagram-oldal létrehozója, Horváth Ramóna alkotással próbálta kidolgozni magából a fájdalmát: azokat a benne kavargó érzéseket rajzolta le, amiket szavakba önteni nem lehet. Rajzaival ma már több ezer sorstársának segít a gyászfeldolgozásban, érzéseik kifejezésében.

„Aki jól szeret, az megismer és elfogad” – 88 éve született Vekerdy Tamás

WMN Life – 2023. szeptember 21. – FR

„Vekerdy örökségének leginkább azt tartom, hogy jól látta, mennyire stresszes a gyereknevelés, és minden tevékenysége arra irányult, hogy ezt csökkentse. A szülőknek szóló tanácsai azt üzenték, nem lehet senki sem tökéletes, de ez nem baj. Mindig lehet jobban csinálni” – Vekerdy Tamás ma 88 éve született, rá emlékezünk pszichológusokkal, oktatáskutató szakértővel.

< 1 2 3 4 5 6 7 >