Filákovity Radojka

Filákovity Radojka zsigerileg introvertáltnak tartja magát, még sincs semmi, ami jobban érdekelné az embernél. Hogy ezt az ellentmondást feloldja, újságíró lett. Indulásuk óta szerkeszti a Beszélnünk kell! és a Lélektani határ podcastokat, saját perinatálisveszteség-élményéből táplálkozva pedig egy, az érintetteket – és az ő egyéni útjukat a gyászfeldolgozásban – bemutató portrésorozattal dolgozik azon, hogy a perinatális veszteséget kevesebb tabu övezze. A keresztneve a szerb „öröm” szóból ered, a teljeset pedig kérésre változatos módokon tudja betűzni.

Filákovity Radojka cikkei

Összesen: 514 db cikk

Az aggodalom, a félelem, a szorongás a testünkben is leképződik – És ha odafigyelnénk, azt is észrevennénk, hogyan

Lélektani határ – 2024. június 21. – FR

A közgondolkodásban erősen jelen van az a nézet, amely szerint minden fejben dől el, elég csak akarni a gyógyulást. Dr. Csabai Márta egészségpszichológus szerint azonban haszna is van, hogy megjelenik ez a fajta gondolkodásmód, mert az önmenedzsment, az öngondoskodás gondolatát beviszi a köztudatba.

Kezdj el gyanakodni, ha „meglátod és megszereted” – csak a maladaptív sémáid léptek működésbe

Lélektani határ – 2024. június 16. – FR

Ha nem szeretnénk a jelenben is a múlt árnyaival hadakozni és kiszolgáltatva lenni a vakfoltjainknak, akkor ideje, hogy megismerjük a gyerekkorból hozott sémáinkat. A Lélektani határ legújabb adásának témája: a sémakémia.

„Jobb emberré tett minden egyes vetélésem” – Marge veszteségtörténetei

WMN Egszsg – 2024. június 16. – FR

Mészáros Zsuzsanna, vagy ahogy sokan ismerik, Marge volt az első itthon, aki ismert emberként a nyilvánosság előtt nyíltan és rendszeresen beszélt a saját habituális veszteségeiről, a #nemtabuavetélés mozgalom elindításával pedig arcot adott a sorstársainknak, és a véralvadászavar várandóssághoz kapcsolódó kivizsgálására is felhívta a figyelmet. Zsuzsi sok helyen mesélt már a történetéről, arról azonban még nem beszélt, mi mindenre hatással lehet egy veszteség az ember életében – akár a karrierjére is.

A vidékre költözőknek a családképe is átalakul

Lélektani határ – 2024. június 7. – FR

Bár évtizedek óta foglalkoztatja a vidékszociológiát, és általában a társadalomtudósokat, hogyan is határozzuk meg a vidéket, ma sincs egyetlen nagy, egységes definíció rá. Az azonban biztos, hogy a vidék ma már jóval sokszínűbb, mint a megelőző évtizedekben volt, és sokkal többeket is vonz. De hogyan alakítja magát a vidéket ez a mobilizáció? Kik határozzák meg pontosan a mai vidékképünket? És mit jelent mindez az ott élők szemszögéből? A Lélektani határ új epizódjában Milanovich Domi vendége: Csurgó Bernadett vidékszociológus.

Kimenő Radival: Gyerekkel is lehet felhőtlen élmény a fesztiválozás

Kult – 2024. június 6. – FR

Nem csak hamvas húszas szingliként lehet felejthetetlen élményeket szerezni a Művészetek Völgyében, ez az a fesztivál ugyanis, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoznak. Filákovity Radojka ilyen programokat hozott most a Völgy idei kínálatából.

< 1 2 3 4 5 6 7 >