Filákovity Radojka

Filákovity Radojka zsigerileg introvertáltnak tartja magát, még sincs semmi, ami jobban érdekelné az embernél. Hogy ezt az ellentmondást feloldja, újságíró lett. Indulásuk óta szerkeszti a Beszélnünk kell! és a Lélektani határ podcastokat, saját perinatálisveszteség-élményéből táplálkozva pedig egy, az érintetteket – és az ő egyéni útjukat a gyászfeldolgozásban – bemutató portrésorozattal dolgozik azon, hogy a perinatális veszteséget kevesebb tabu övezze. A keresztneve a szerb „öröm” szóból ered, a teljeset pedig kérésre változatos módokon tudja betűzni.

Filákovity Radojka cikkei

Összesen: 524 db cikk

Kimenő Radival: Az infláció veled is kibabrál? Íme, néhány szuper, ingyenes koncert országszerte

Kult – 2024. július 19. – FR

Az infláció veled is kibabrál? Az utolsó petákjaidat ventilátorra verted el? Hiányzik a fesztiválfeeling, a pörgés és az élménykavalkád, de csak arra van csak pénzed, hogy a YouTube-ra nyomjad otthon, a macskákkal? Egyet se félj, segítünk az ügyön! Filákovity Radojka ezúttal ingyenes nyári koncerteket gyűjtött egy csokorba.

Filákovity Radojka: Mossák kezeiket

WMN Ügy – 2024. július 18. – FR

Senkinek sincs joga olyan körülmények közé sodorni egy anyát, hogy a kórházi mosdóban legyen kénytelen világra hozni a halott babáját. És senkinek sincs joga elvenni a szülőktől a méltó búcsú lehetőségét.

Mi legyen a D-vitaminnal nyáron? – Dilemmák és megoldási javaslatok

WMN Egszsg – 2024. július 18. – FR

A Covid alatt vált igaz szupersztárrá, hiánya mégis világszerte népegészségügyi probléma. A D-vitamin megfelelő bevitelére nyáron kevesebb figyelmet kell szentelnie annak, aki elegendő időt tartózkodik a szabadban, ám hogy ez mit is jelent pontosan, mi a jelenlegi ajánlás a vitaminból, és egyáltalán mi az a néhány fontos dolog, amit érdemes tudni róla, azt Filákovity Radojka gyűjtötte csokorba.

Kimenő Radival: segítünk lehűteni magad! Frissítő programok országszerte

Kult – 2024. július 12. – FR

Biztos vagyok benne, hogy nincs olyan ember ezeken a forró napokon, aki ne vállalná, hogy még a saját bőréből is kibújik, ha azzal pár fokkal hűvösebb lenne a hőérzete – jó, kivéve azokat, akiknek van légkondijuk. Nekünk nincs, úgyhogy jókora motivációm volt arra, hogy felkutassam neked azokat a programokat, amik segítenek kicsit lehűteni a hangulatot.

„Orvosként fontos abba is belegondolni, hogyan érezném magam, ha az édesanyámmal bánnának méltatlanul” – ismerjétek meg a Nődokikat

WMN Life – 2024. július 10. – FR

Dr. Czébely-Lénárt András, dr. Baradács István és dr. Csirzó Ádám, azaz a Nődokik, idén év elején saját ötlet alapján hozták létre a csatornájukat, amelyen rengeteg nőt érintő, a női intim egészségre és működésre vonatkozó témákról – mint a mesterséges megtermékenyítés, az egészséges hüvelyflóra vagy a menopauza – beszélnek tabuk nélkül, szakszerűen, ám közérthetően és közvetlenül. Ismerjétek meg őket!

< 1 2 3 4 5 6 7 >