Filákovity Radojka

Filákovity Radojka zsigerileg introvertáltnak tartja magát, még sincs semmi, ami jobban érdekelné az embernél. Hogy ezt az ellentmondást feloldja, újságíró lett. Indulásuk óta szerkeszti a Beszélnünk kell! és a Lélektani határ podcastokat, saját perinatálisveszteség-élményéből táplálkozva pedig egy, az érintetteket – és az ő egyéni útjukat a gyászfeldolgozásban – bemutató portrésorozattal dolgozik azon, hogy a perinatális veszteséget kevesebb tabu övezze. A keresztneve a szerb „öröm” szóból ered, a teljeset pedig kérésre változatos módokon tudja betűzni.

Filákovity Radojka cikkei

Összesen: 473 db cikk

Szeretetnyelve és missziója: a gondoskodás – Interjú dr. Muszbek Katalinnal, a Magyar Hospice Alapítvány életre hívójával

WMN Ügy – 2024. február 15. – FR

Dr. Muszbek Katalin pszichiáter, a Magyar Hospice Alapítvány, illetve a Hospice Ház életre hívója harminchárom év után, januárban köszönt le orvosigazgatói posztjáról. Miközben karrierje során rengeteg végstádiumú betegnek és családtagjaiknak tette könnyebbé és emberhez méltóvá az elmúlást, maga is óriási küzdelmeken ment keresztül. Filákovity Radojka interjúja:

Az amerikai szépség, akit gyerekkora óta használtak – Mena Suvari menekülése a pokolból

Kult – 2024. február 10. – FR

Az Amerikai szépség színésznőjének megrendítő története. Portré:

Kimenő Radival: mindent a szemnek – színházban, filmvásznon és a kiállítótérben

Kult – 2024. február 7. – FR

A Z generáció érzelmi kiszolgáltatottsága és egy se veled, se nélküled kapcsolat valósága is feltárul a legizgalmasabb kultprogramok által. Egy film, kiállítás és színdarabok, amiket látni kell:

A rajzfilm varázslat és tündérmese – Macskássy Gyula története

Kult – 2024. február 4. – FR

112 éve született a magyar rajzfilm atyja. Portré.

Kimenő Radival: itt a farsang, áll a bál – fánkkal, busókkal, filmezéssel űzzük el a téli komorságot

Kult – 2024. február 2. – FR

Filákovity Radojka programajánlójában mindenki megtalálhatja a neki megfelelő eseményt: az is, aki még inkább egy meleg moziba vonulna a hideg elől, és az is, aki már aktív, kinti programokkal búcsúztatná a telet.

< 1 2 3 4 5 6 7 >