WMN KNYHA
WMN KNYHA

Lehet-e egy kanapévacsora fine dining? (Lehet.)

WMN KNYHA – 2023.10.28. – DD

Miől fine dining a fine dining? A helytől? A séftől? Az alapanyagoktól? Az adagok méretétől? Az árától? A Michelin-csillagtól? Vagy attól, hogy te, a vendég megadod a módját? A gasztroszakmában egy ideje formálódik már a párbeszéd arról, hogy mitől is fájn a dájning… Ebbe a diskurzusba szállt most bele Dián Dóri kollégánk egy otthoni kanapévacsorával.

A két éhes olasz, akik megtanítanak az ételek (és az élet) élvezetére

WMN KNYHA – 2023.10.24. – FR

Egy szeretetteli műsor, ami elhiteti veled: la vita è bella.

Kaktuszlecsó: így készül a magyar–mexikói fúziós konyha remeke

WMN KNYHA – 2023.10.21. – TÉZS

Legendák szólnak róla, és még az íze is remek: minden, amit Mexikó sokoldalú növényéről, a fügekaktuszról tudni érdemes – recepttel!

„A főzelékkel szembeni ellenérzés egy menzalétből hozott trauma” – Beszélgetés Főzelékes Ferivel, aki még a sárgaborsót is megszerettette velünk

WMN KNYHA – 2023.10.14. – FB

Főzelékes Feri mára elmondhatja: a küldetést, amit maga elé állított, teljesítette, hiszen gyakran kap olyan üzeneteket (még távoli falvakból és borsodi menzákról is), hogy valaki épp miatta, az ő receptjein keresztül szerette meg a főzeléket, a magyar konyha mostohagyerekét. Úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy valami új kihívás után nézzen, amiről most nekünk is mesélt.

Mit (t)ehet, aki endometriózissal küzd, és gyorsan, egyszerűen elkészíthető recepteket keres?

WMN KNYHA – 2023.10.11. – KC

Krajnyik Cintia mondja el, miből áll a saját endometriózis-diétája, és egy hiánypótló könyvet is ajánl.

Nemcsak a párodhoz, hanem a sóhoz is illik hűségesnek lenni – Szabi a Pék megmutatta a kovászos pizza titkát

WMN KNYHA – 2023.10.07. – FR

Szabadfi Szabolcs kovászos pizzájától száz évig fogsz élni!

Dián Dóri: ilyen érzés először fine diningban enni, ha a „20 perc alatt összedobhatón” szocializálódtál

WMN KNYHA – 2023.09.30. – DD

Dián Dóri életében először kipróbálta a fine diningot, ami ugyan jó élmény volt számára, de nem kapott rá az ízére. Elmeséli, miért:

Jeong Kwan, aki a főzés során padlizsánná válik

WMN KNYHA – 2023.09.27. – FB

Szomorúságot egy falásra eltüntető gomba, meditatív főzés, és az univerzummal való egyesülés a táplálkozás által – Jeong Kwan szerzetesnő, Korea kulináris gyöngyszemének exkluzív kóstolójára ment el Fiala Borcsa, hogy mindent elmeséljen neked a buddhista templomi konyha művészetéről.

< 3 4 5 6 7 8 9 >