Tízperces tízóraik
Gyorsabb megcsinálni, mint megenni. Na jó, nagyjából.
Gyorsabb megcsinálni, mint megenni. Na jó, nagyjából.
Amikor a bendőbe került étel a szívedig hatol – D. Tóth Kriszta és Fiala Borcsa elutazott Tatára, hogy megnézzék, a két Michelin-csillagos Platán Gourmet teátrális megközelítése mit is tud valójában, és hogyan fest egy fine dining grenadírmars.
Miől fine dining a fine dining? A helytől? A séftől? Az alapanyagoktól? Az adagok méretétől? Az árától? A Michelin-csillagtól? Vagy attól, hogy te, a vendég megadod a módját? A gasztroszakmában egy ideje formálódik már a párbeszéd arról, hogy mitől is fájn a dájning… Ebbe a diskurzusba szállt most bele Dián Dóri kollégánk egy otthoni kanapévacsorával.
Egy szeretetteli műsor, ami elhiteti veled: la vita è bella.
Legendák szólnak róla, és még az íze is remek: minden, amit Mexikó sokoldalú növényéről, a fügekaktuszról tudni érdemes – recepttel!
Főzelékes Feri mára elmondhatja: a küldetést, amit maga elé állított, teljesítette, hiszen gyakran kap olyan üzeneteket (még távoli falvakból és borsodi menzákról is), hogy valaki épp miatta, az ő receptjein keresztül szerette meg a főzeléket, a magyar konyha mostohagyerekét. Úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy valami új kihívás után nézzen, amiről most nekünk is mesélt.
Krajnyik Cintia mondja el, miből áll a saját endometriózis-diétája, és egy hiánypótló könyvet is ajánl.
Szabadfi Szabolcs kovászos pizzájától száz évig fogsz élni!