„Benedek Miklóssal »jó napot kívánok« volt háromtól hatig, tíztől kettőig meg »szeretlek«, és téptük egymást a színpadon. Sehogy nem volt ez leviselkedve, nekem pszichológus kellett volna, nem rendező.”

Eszter a pszichológus helyett – több mint húsz év távlatából – Szabolcsnak mesélte el, hogy milyen volt egyetemi tanárával szerelmespárt játszani. 

Kiderül, hogy évadindító párosunk pályájában sokkal több a különbség, mint a hasonlóság, de van egy kérdés, amit mindketten rendszeresen megkapnak az újságíróktól: hogyan kerültek az egyetem után a színpadra? Szabolcs ugyanis eredetileg jogi egyetemre járt, Eszter pedig a bölcsészkarra. A színpadig vezető útjuk között viszont Thuróczy szerint ég és föld a különbség:

„Én földúton görögtem, te meg autópályán haladtál. De ez nem egy pikírt megjegyzés.”

A kettősüket az Aranyélet legendás Miklósi házaspárjaként zárta szívébe a közönség, máig ez az első számú kapocs közöttük. Pedig nem a sorozatban játszottak először együtt, hanem a Koccanás című tévéjátékban – ott ráadásul Anger Zsolttal (azaz Endre bá'-val) hárman voltak a főszereplők.

Színpadon viszont még sosem játszottak együtt. Sőt, azt mondják: valószínűleg nem is fognak. Ezért is különleges, hogy most mégis egy színpadon láthatjuk őket. Csak neked mondom: Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs.

Nézd meg a premierepizódot itt: